torstai 30. lokakuuta 2008

Vauvalahja

Tänään sain vihdoin valmiiksi vauvalahjasetin, jota olen kehitellyt jo varmaan monta kuukautta. Näinä aikoina lisääntyvälle sukulaiselle lähti sisätäyttövaippa imuineen, kuori ja potkarit. Näistä vaippa valmistui jo keväimellä, ja olen sen aikoinaan blogannutkin. Potkarit valmistuivat tänäaamuna, ja kuoren pyöräytin tehdä siihen perään vielä.















Potkareiden kaava on Suuri Käsityölehden numerosta 10/2000. Koko luultavasti 56, vaikka ihan varmasti en enää muista... En muista sitäkään, teinkö kaavaan jotain muutoksia (mikä mahtava postaus tämä onkaan..). Vaikuttavat kuitenkin aika samankokoisilta kuin meidän tyttöjen vanhat 60-senttiset potkarit, ja näissä on se hyvä juttu että peffankohta on leveä, joten jos saaja innostuu kestoja käyttämään, niin ei ainakaan ole näistä potkareista kiinni se.. Olkaimiin laitoin kahdet nepparit säätövaraksi ja nilkan takapuolelle framilonia kiristykseksi. Jospa noilla avuin olisi käyttöikä mahdollisimman pitkä, ja muutenkin kätevät.

















Tässä lähikuva kisuaplikaatiosta jonka askartelin edustaan. Kisu on mikrofleeceä.





















Vaipat vielä avattuina. Kuori on ihan yksinkertainen PUL-pala, jonka kanttasin FOE:lla ja etutarran alla on pala mikrofleeceä varmistamassa, ettei neulanrei'istä valskaa.


















Kuori oli kyllä sillä rajalla juuri, että kelpuutanko sitä lahjaksi vai en, sillä mielestäni se jäi hieman liian matalaksi tuon sisävaipan päällä. Olis kyllä oikeastaan voinut tehdä uuden vähän korkeamman, ja kiristää FOE:ta pidemmiltä matkoilta selästä ja reisistä kuin mitä nyt tein. Mutta lähestyvä viikonloppu sai mut tulemaan siihen tulokseen että kuori saa kelvata, että haluan tämän projektin pois käsistä ja postiin. Ei tuo norsuPUL olis edes riittänyt toiseen kuoreen, ja olis sitten pitänyt tehdä tylsän liila tilalle..


***


Noin muuten olen viime aikoina parannellut sitä vessalappusysteemiäni, ja saumuroinut lisää lappuja. Miehelle surautin myös toiset uusiokalsarit jossain välissä.
Ja semmoistakin tein päivänä muutamana, että ratkoin yhdet omat kulahtaneet lempparialkkarit kaavoiksi ja kokeilin niillä tehdä uudet. Pöksyistä tuli vähän liian isot ja muutenkin niin kamalan näköiset XD etten viitsi mitään kuvia julkaista, mutta idea on periaatteessa hauska ja teen varmaan lisää ja hienompia vielä jonain päivänä.




(Ja nyt taas hakkaan päätäni seinään täällä tämän bloggerin kanssa: miten voi olla niin vaikeaa saada kuvat siististi tekstikappaleiden väliin ilman että teksti hönkii kuvan vierelle epämääräisinä pätkinä?! Se ei tunnu noudattavan minkäänlaista logiikkaa... Vähemmästäkin menee bloggausinto, kun jo etukäteen tietää että verenpaineen siinä vaan saa ylös. >:( )

3 kommenttia:

Helmi kirjoitti...

Katjakin meni kuulemma tänään laitokselle, että alas laitteleen toistaki pakettia valmiiksi... :)

Heimlaga kirjoitti...

Hej!
Tittar runt på finska sybloggar för att se om de skiljer sig från de svenska. Tygblöjor verkar vanliga i Finland!
Hoppas du förstår en aning svenska- jag förstår finska ,men är dålig på att skriva...

Pilvi kirjoitti...

Katjallehan ne menikin. ;)

Tack för ditt besök Heimlaga! Det var första gäng jag fått en komment på främmande språk. :)