sunnuntai 5. lokakuuta 2008

Arkistojen aarteet: Villahaalarit x 2

Musta on jo jonkin aikaa tuntunut, että olis kiva esitellä myös joitain vanhempia käsitöitä, niitä ennen blogiaikaa valmistuneita. Ajattelin tänään nyt sitten aloittaa Arkistojen aarteet -sarjan, ja sen tiimoilta aina kun huvittaa kuvata ja selostaa sellaisia töitäni, joista olen erityisen ylpeä tai jotka ovat olleet hyvin tarpeellisia.

Tänään kuvasin tyttöjen villahaalarit, kun ne ensimmäisen kerran tälle syksylle kaivettiin esiin ja puettiin päälle ulos lähtiessä.

Aavalla on päällä beige, Woolista tehty haalari, jonka tein jo silloin kun odotin Linneaa, lähes viisi vuotta sitten. Muistan kun ostin langat Oulun Cittarista. Olisin halunnut tummanruskeaa, valkeaa ja tummankeltaista - olin tuolloin juuri innostunut vanhojen retrokäsityölehtien vauvanvaatemalleista - mutta keltaista ei ollut, ja jouduin vaihtamaan sen beigeen. Haalari on retroinnostuksesta huolimatta tehty ohjeella joka löytyy Suuri Käsityölehden numerosta 9/95. Tuo malli oli sellainen mitä olin kuolannut jo ennen kuin oli toivoakaan omista lapsista, joten oli hauskaa toteuttaa se kun siihen oli vihdoin aihetta. :)

Haalarista tuli hieman liian leveä suhteessa pituuteen, ja niinpä, kun se jäi Linnealle lyhyeksi, päätin tehdä uuden samalla ohjeella, mutta pituutta lisäten. Tein uuteen haalariin myös olkanapituksen. Lankoina oli jostain keskenjääneestä neuleesta purettua tummanpunaista Nallea sekä muita, erivärisiä Nallen tai muun samanpaksuisen villalangan jämiä. Tämä haalari oli Linnean käytössä jo ainakin viime talven, oliskohan valmistunut kevättalvella 2007.

2 kommenttia:

Miia kirjoitti...

Kivan näkösiä :)

Unknown kirjoitti...

Hauskat haalarit! Omatekemissä jutuissa on se jokin, joka saa tuntemaan, ettei ole ihan täysin markkinoiden armoilla.