keskiviikko 1. lokakuuta 2008

Uusiokalsarit

Peffasta reikiintyneet kalsarit on vähän harmillisia, kun ei niitä oikein pysty paikkaamaan mitenkään hienosti. Olen tähän asti säilönyt vanhoja aikuisten kalsareita sitä silmällä pitäen, että teen niistä lasten kalsareita kun tarvitaan. Yhdet olen jo tehnytkin, tummansinisistä miehen vanhoista Linnealle. Mutta on ne vähän rumat ettensanoisi, kun mulla olis nätimpiäkin trikoopaloja tyttöjen vaatteisiin...

Päätin nyt sitten kokeilla tämmöistä, kun mies taas kerran mainitsi reikiintyneet kalsarivaraintonsa. Otin kahdet vanhat, sivusaumattomat kalsarit ja leikkasin niistä niistä neljä lahjekappaletta uusiin, sivusaumallisiin pöksyihin.

Mies ei suostunut alusvaatemalliksi X) joten lopputulos lattialla edestä ja takaa:Vyötärökuminauha on peräisin kolmansista rikkinäisistä alushousuista (jotka meinasin ensin käyttää tähän työhön mutta en sitten käyttänytkään) ja lahkeensuuresorit on ratkottu irti noista harmaan etupuolen raaka-ainekalsareista. Mustien pöksyjen resorit jäi vielä odottamaan uusiokäyttöä...

Nämä ovat kuulemma erittäin istuvat ja peräti paremmat kuin kaupan valmiit. :o Hilipatijallaa siis, ompelija sai kiitoksensa. Ja ilmeisesti lisää hommia on tiedossa, sillä reikäiset alushousut ovat jokseenkin uusiutuva luonnonvara. Sain vielä toisen älynväläyksen, että jatkossa jos/kun teen miehelle uudesta trikoosta kalsonkeja, täytyy mun sitä varten etsiä sivusaumaton kaava. Että jää sitten optio vielä tälle uusio-ompelullekin. :)

Kaiken tämän hehkutuksen jälkeen toivon, että tuo vanha trikoo kestää edes jonkun aikaa (yhden talven?) ennen kuin reikiintyy uudestakin paikasta. Sen jälkeen nämä voiskin olla jo matonkudekamaa.

2 kommenttia:

Helmi kirjoitti...

Utmärkt, Pilvi, helt underbart! Keksippä samaan syssyyn, mitä reikäsistä sukista sais tehtyä!

Pilvi kirjoitti...

Sen kun keksiski...