keskiviikko 5. marraskuuta 2008

Velourhousut ja lakana


Koska lahjapotkarin jäljiltä saumurissa oli ruskeat langat, niin mietin, olisko vielä jotain muuta ruskeaa ommeltavaa. Käteen osui tummanruskea puuvillavelourin jäännöspala, ja se oli pituudeltaan juuri sopiva lapsen 90-senttisiin housuihin. Päätin siis leikata siitä sellaiset. Tosin sen verran naftisti kangasta oli, että vyötärölle piti laittaa resori tavallaan jatkeeksi. Mutta ei haittaa - olisin saattanut laittaa sellaisen joka tapauksessa. :) Kaava on Uusi Nainen -lehdestä vuodelta 1980, tosin lahkeisiin lisäsin leveyttä jonkin verran kun olivat alunperin suorat. Housut näyttävät olevan juuri passelit Aavalle.
Housukuvan taustalla on savanniaiheinen lakana, jonka ompelin Aavan sänkyyn. Aluslakanat oli vähissä, ja kangasvarastoa penkoessa tuli vastaan tuollainen unohdettu kangaspala, joka oli vieläpä juuri sopivan kokoinen ihan sellaisenaan. Päärmäsin sitten vain reunat.

1 kommentti:

Helmi kirjoitti...

Tuo lakana on kyllä ihku! Eikä pöksyissäkään moittimista. Onko tullut inspistä uudesta käsityölehestä? Mulle on tullu muuten uus Modaki(Hymyn tilaajalahja...), saat lukea sen sitte ku tuutte käymään tai toisin päin. Luonnolisestikaan en älynny ottaa sitä tiistaina mukaan.
P.S. Se keltanen pipo sai purkutuomion; alko purkautumaan ja langat meni ihan himmeästi, joten aattelin, että somempi tehä uusi. Väri on kuitenki niin kiva.