lauantai 22. marraskuuta 2008

Mungpapupata

Keittelin eilen pussillisen mungpapuja, ja koitin niistä sitten jotain ruokalajia kehitellä. Eilen syödessä oli vielä olo, että "no ei tästä hittiä tullut, ehkä valkoisista pavuista vois toimiakin", mutta tänään resepti jalostui ihan sattumalta, kun kaupassa oli smetanapurkkeja vanhaksimenohalvennuksessa. Smetanalisäyksellä tästä tuli herkkua, ja toki asiaan voi vaikuttaa sekin että pöperö oli ehtinyt vuorokauden muhia jääkaapissa. Kuva sen mukainen, kuvassa kylmänä köntsänä ja ilman smetanaa siis.


Laitoin:

kp oliiviöljyä

sipuli

(1/2) pun. paprika

1 pss Pirkka keittovihanneksia (ehkä lempparini pakastevihanneksista)

täysjyväspagettia pätkittynä

1 prk valkosipulitomaattimurskaa ja purkin huuhdevettä

soijakastiketta

viherpippuria

keitettyjä mungpapuja (omani olivat ylikypsiä, laitoin siis vasta valmiiseen ruokaan)

smetanaa

Kaikki tomaattimurskaa edeltävät ainekset kuullotin, tosin spagetin kuullottaminen ei ehkä ole tarpeen? Keittelyä kunnes spagetti on sopivaa.Vois tätä kyllä edelleen kokeilla niillä valkoisilla pavuilla. Josko toimis sitten ilman sitä smetanaa..? Mungpapujen maku oli jotenkin niin "vihreä", että se maistui liikaa läpi. Niitä olikin mulla kyllä tuossa runsaanlaisesti suhteessa muihin aineksiin (ei koko pussia tokikaan, pakastin monta rasiallista paljaaltaan). Smetana pyöristi ihanasti sen vihreän maun. Valkoiset pavut on mietoja, niistä tulis "pyöreämpää" itsestäänkin?

1 kommentti:

Helmi kirjoitti...

Tämähän kuullostaa hyvältä perusmuonalta. En olekaan noita mungpapuja ikinä maistanut, mutta ehkä en niitä semmosenaan, ainakaan tämän postauksen perusteella, keittelekään.
P.S. Kurkkaas tänne