lauantai 29. marraskuuta 2008

Taskuresoripaita

Tämä työ on jäänyt bloggaamatta aiemmin, mutta laitetaanpa nyt, kun kerran käyttöönkin otettiin jo. Ajatus oli tehdä toinenkin, ja blogata molemmat yhdessä, mutta kun ei näytä syntyvän niin olkoon..

Suuri Käsityölehden numerosta 6-7/2008 tein ihan suoraan ohjeen kanssa paidan, jonka resorissa on tasku. Ohje oli kuvitettu helppokaava, ja houkutti kerrankin kokeilla tehdä sellaisen mukaan jotain. Malli on myös siitä inspiroiva, että siinä voi yhdistellä erivärisiä neuloksia ja resoreita, ja aika pienetkin palat riittää.Paidan "perusosan" tein velourisen aamutakin jämistä. Tuon aamutakin ostin joskus kierrätyskeskuksesta vaippaompeluksiin, ja muutamaan vaippaan sitä olen käyttänytkin. Ihanaa vanhaa, hyvälaatuista puuvillasekoitetta.Resoriksi käytin punaraitaista ribbitrikootoppia, jonka pelastin syksyllä kotikotona käydessä trasselisäkistä. (sellainen huoltoasemalta ostettu säkki täynnä puhtaita trikoovaatteiden riekaleita. Aika törkeää miten ihan hyviäkin paitoja oli viillelty halki eli käyttökelvottomiksi! o_O :´( Montaakin niistä olisin voinut kuvitella jonkun vielä pitävän. Tai jos ne olis olleet kokonaisia, niistä olis saanut paremmin ommeltua lapsille vaikka mitä kivaa.) Topista oli kokonaista vain takakappale, ja siitä sain juuri helman osat leikattua, mutta sivusaumoja jouduin siirtämään vähän etukappaleen puolelle, koska selkäpalasta en saanut leikattua kahta yhtä leveää kappaletta. Hyvin se onnistui niinkin; raitojen kohdistelussa jäi vähän toivomisen varaa, mutta sellaisia raidat ovat, kriittisiä.


Taskut ja pääntien reunustin punaisella kaitaleella, jonka ratkoin siitä samasta raitatopinraadosta irti. Tein tosiaan aika poikkeuksellisesti kaiken siten kuin ohjeessa, eli leikkasin nyt resoritkin mittojen mukaisiksi pätkiksi ja ompelin paikalleen vasta sitten. Tämä oli aika jännittävää, mutta lopputulos on kyllä hyvä. Opinpahan samalla vähän erinlaisen tavan kantata pääntie. (Jota tapaa käytin sitten siinä kisutrikoisessa pyjamassakin - se kun oli tosiaan juuri tällaisen paidan kaavalla tehty se yläosa.)

Sen verran kiva paita tuli, että voisin tehdä lisääkin, jos vaan olis aikaa eikä niin paljon kaikkea muutakin inspiroivaa... Tämä valmistunut pusero oli kokoa 110, mikä oli suurin koko arkilla. Piirsin siitä vielä yhtä pykälää isomman koon kaavat valmiiksi, jos tulis Linnealle tehtyä vielä toinenkin versio. Erilaisten väri- ja kuosiyhdistelmien suunnittelu tähän malliin on kyllä hauskaa.

1 kommentti:

Helmi kirjoitti...

Saksan sanakirja... xD Paita on kyllä tosi hieno.