keskiviikko 1. joulukuuta 2010

Ensimmäinen luukku

Ajattelin että olisi mukavaa pitää blogijoulukalenteria ja tehdä joka päivä jokin, edes pieni merkintä muistoksi tästä joulunajasta. En kyllä tiedä ehdinkö ja jaksanko, mutta eipä kai siitä tarvi ressiä repiä. Blogataan mitä kyetään.

***

Olen piiitkään ollut vailla lämmintä kauluria. Vanhat kaulahuivit ovat alkaneet tympäistä ja tuntua hankalilta. Viime talvena(?) ostin paikallisesta lankakaupasta ihanaa Nimbus luomumerinolankaa - oikeastaan vaippahousulangaksi ostin mutta en sitten raaskinutkaan siitä pöksyjä tehdä. Nyt pakkasten alettua sain aikaiseksi rykäistä itselleni oman pehmoisen kaulurin Ullaneuleen ohjeella, sillä pienemmällä. Nimbus kylläkin loppui kesken - olisi tarvittu kaksi kerää. Puikotin jatkoksi sopivia jämävilloja; tärkeintä on että kaulan kohdalla on pehmeää merinoa. Esikoinen esittelee puolestani:


Eipä olisi haitannut vaikka kaularesoria olisi ollut pitemmästi, esim. 15 cm. Nyt on se ohjeen 10 cm ja kyllä silläkin juuri tarkenee.

Tämän joulun toiset tortut leipoituivat tänäaamuna, ensimmäinen satsi on jo syöty. Lempireseptini näyttää tällä hetkellä tältä:

paketti (500g) suolatonta voita
2 prk maitorahkaa
1/2 tl kristallisuolaa
300 g täysjyväspelttijauhoja
200 g vehnäjauhoja
1 pss kuivattuja luumuja soseena

Esikoisen toiveesta osa tortuista on luumuttomia.



Tytöille valmistui uudet tonttulakit entistä jäätyä pieniksi / jouduttua hukkaan. Kaavana SK 11/96 mutta isonsin hieman. Pilkkupuuvilla jäi yli kaksi vuotta sitten tekemästäni essumekosta.



Tonttulakkien kanssa yritettiin saada aikaiseksi joulutervehdyskelpoisia kuvia...


Otso tasan 3kk tänään. :)

2 kommenttia:

*marjuska* kirjoitti...

Kiva kauluri ja vähän erilaiset tonttulakit. Torttuohjekin vaikutti hyvältä, pitääpä kokeilla tuota valmiin voitaikinan sijaan.
Oletko kaulinnut tuota taikinaa lehtevämmäksi vaan vain sekoittanut ja leiponut?
Nimim. littanoita torttuja tehnyt :-D

Pilvi kirjoitti...

Olen kaulinut. Taikinasta saa ihanan sileää ja tasalaatuista kun sen moneen kertaan taittelee ja kaulii. Ja jos ei halua liian likilaskuisia torttuja niin voihan taikinaan lisätä leivinjauhetta. Omaan makuuni nuo ovat kohonneet ihan tarpeeksi ilmankin.