torstai 2. joulukuuta 2010

Kypärälakkiproblematiikkaa

Pakkasten myötä piti kaivella kypärämyssyjä esiin, ja siinä sitten huomattiin ettei mikään vanhoista enää oikein mahdu esikoiselle. Ottobren nettikaava-arkista loppui jo koot kesken, mutta isonsin suurinta kokoa vielä kahdella 'pykälällä'. Ajatuksissa oli lämmin aluslakki merinoneuloksesta, mutta leikkasin ensin koeversion omasta vanhasta kesätopista. Mahtuu, mutta kuulemma hankaa leuan alta.


Jätin aluslakkiasiat hautumaan ja aloin miettiä sellaisia paksumpia kypärälakkeja, joita käytetään yksistään. Huuto.netistä löytyi halvalla käytetty lakki, joka sopi Aavalle, ja josta sain myös piirrettyä kaavan. Taas kokeilin ensin havillisilla materiaaleilla: päälliseen löytyi jämäfleeceä ja vuorin sain juuri leikattua vanhan velourpuseron etukappaleesta. Ompeleminen oli hauskaa ja lopputulos näytti hyvältä. Kävi vain pieni mutta ratkaiseva moka: fleecen joustavuuden muistin tarkistaa mutta velourin en. Ja sovituksessa sitten todettiin että eihän lakki mahdu, ei Aavalle eikä varsinkaan Linnealle. Huokaus.


Yksi seikka tässä sentään lohduttaa, se että nyt ainakin tiedän mitä teen toisin jos vielä päätän saksia tilaamastani merinoneuloksesta kypärälakkeja. Vai tiedänkö sittenkään? Ehkä olisi syytä tehdä vielä lisää koekappaleita...

Ei kommentteja: