keskiviikko 22. joulukuuta 2010

Mulla mitään joulustressiä ole...

... muuten vaan heräsin tänään aamukolmelta. Taitaa mennä pikemminkin kaamosoireilun piikkiin. Tulikin sitten aamun aikana ihan tehokkaasti kuorittua limppuja, nepitettyä punajuuria ja paistettua potkuhousuja. Vai miten se meni?

Tein Helmiltä saamallani ohjeella (joka oli myös Pirkassa mutta kadotin jo sen lehden) punajuurilaatikkoa - tässä minun versiossa vain on vuohenjuuston sijasta Auraa ja päällä päiväysvanhaa mozzarellaa. Kermana soijaversiota. Hyvää!


Saaristolaisleipää tein ensi kerran viime jouluna, ja siitä tuli heti kättelyssä perinne. Tänään koko talo tuoksuu taas maltailta ja näistä limppusista saa vaikka pieniä lahjoja.


Kaapeista löytyi vanhenevaa kermaa ja ylimakeaa muka-suklaata, joten tein niistä vielä kakun. Kovin komea siitä ei tullut mutta kerrassaan syötävä kyllä.

Muka-suklaan hävityskakku

175 g voita
1/2 dl täysruokosokeria
2 munaa
1 dl spelttijauhoja
1,5 dl vehnäjauhoja (oli ehkä vähän liikaa)
5 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria
2 dl kermaa
80 g makeaa maitosuklaata

Voi ja sokeri vatkataan, munat sitten mukaan. Kuivat aineet sekaisin, suklaa veitsellä rouheeksi. Kaikki yhteen, 175 asteessa tuntinen.


Yhdet luvattoman kauan keskeneräisinä viruneet potkuhousutkin tuli tehtyä valmiiksi, mutta taidan tehdä niistä oman merkinnän paremmalla ajalla.


Kuusikin jo sulaa saa. :)


1 kommentti:

AnniP kirjoitti...

Ootpa taas ahertanut! Meilläkin tykätään saaristolaislimpusta, ajattelin uudeksi vuodeksi tällä kertaa. Rauhaisaa joulua teille!