torstai 25. marraskuuta 2010

Pelkkiä kuoria

Vaippa-aihe jatkuu. Meillä alkoi tulla pulaa tarpeeksi isoista kuorista, ja aloin viikonloppuna miettiä millaisia muutoksia tekisin S-kokoiseen kaavaani. Näin monta päivää hupeni ennen kuin sain uuden kuoren valmiiksi asti...

Koska kaksi odotusaikana tehtyä kuorta ovat jääneet bloggaamatta, niin kuvasin ne nyt tähän samaan.Ensimmäinen tassukuori on tehty Suuri Käsityölehdessä 6/98 olleella kaavalla - tosin lisäsin siihen haaran kohdalle 4 senttiä lisää korkeutta. Matala siitä tuli silti, ja vielä kun olin ommellut tarrat tuolla tavalla ulkonevasti niin kävi niin että juuri kun vyötärönympärys alkoi olla sopiva niin kuori jäi jo matalaksi. Ehdin sitä silti jonkin verran käyttää siten että kiinnitin tarrat ristiin. Ajattelin nyt irrottaa tarrat ja ommella ne ihan normaalisti siivekkeiden alapuolelle ennen kuin laitan kuoren myyntiin. Muuten aivan hyvä kuori kun on.

Punainen kuori on kapeampi, korkeampi ja pitempisiivekkeinen muunnos ensimmäisestä. Siivekkeistä tuli liiankin pitkät ja siksi ompelin toisen päälle tuollaisen lisäsäätötarran. Muuten varsin onnistunut kuori! Mahtuu meillä vielä pienimpien sisävaippojen kanssa.

Ja kolmas eli tassukuorista isompi siis valmistui tänään. Vertasin punaisen kuoren kaavaa M-kokoiseen Popolinin kuoreen ja vertailun perusteella lisäsin korkeutta takareunaan ja leveyttä etuosaan. Olin jostain syystä ostanut joskus tuollaista leveämpää joustokanttia, ja kokeilin sitä nyt tässä. Enkä tykännyt. Vuotosuojien leveydestäkin osa hupeni jättikantin alle... Kaipa tuosta muuten ihan hyvä tuli. Kaikissa kuorissa on muuten PULin alla verkkoneulos laminoinnin suojana muualla paitsi vuotosuojissa.


Mahtuu isommatkin sisävaipat alle, samoin kuin röyhelölliset. Jos tekisin vielä toisen niin hieman saisi siivekkeiden asentoa muotoilla uudelleen - ja se joustokantti kapeampana, kiitos.

Ympätäänpä samaan vielä kuva jo pieneksi jääneistä hahtuvahousuista jotka ovat niinikään jääneet erikseen esittelemättä, ja jotka nyt odottavat huutikseen pääsyä. Miss' sie tarviit hyviä villahousuja niin täss' siul' on sellaset... :D

Ei kommentteja: