perjantai 12. marraskuuta 2010

Palapotkarit

Tuumailin että Otso voisi tarvita jotkut vähän hienommat olkainpotkarit, joissa on sopivasti tilaa villahousupaketille. Halusin kokeilla, voisiko sellaiset syntyä SK:n 10/2000 kaavalla. Tai olenhan oikeastaan sillä kaavalla jo kerran ommellut, mutta käyttökokemusta ei itsellä ole.

Piirsin koon 62, ja koska en uskaltanut mitään hyvää kangasta kokeiluun tuhlata, käännyin tilkkuvaraintojen puoleen. Velourtilkkulaatikosta löysin vanhat lasten velourhousut, joista oli polvet puhki ja joiden mallikin oli sen verran ysäri, etten ollut viitsinyt niitä paikkailla. Housujen takakappaleista leikkasin potkarin takakappaleet ja etupuolen kokosin jämätilkuista, Myllymuksujen velouria taitaa olla kumpikin ruskea. Siniset reunakanttaukset ja sydänaplikaatio luomaan yhtenäistä ilmettä. Ajattelin jo että näistähän tuleekin hienot...


Vaan enpä taida sittenkään oikein tykätä. "Puolivärisyys" näyttää päällä hölmöltä. Sitäpaitsi tunnen nykyään saavani allergiaoireita tuosta niin perinteisen poikasinisestä väristä... minä jonka lempiväri on vuosikaudet ollut sininen.Eiköhän noita kuitenkin kotona voi käyttää, ovat sopivan kokoiset ja varmaan ihan lämpöisetkin. Ja tottuuhan se silmäkin.

Mitä pääasiaan eli siihen kaavaan tulee, niin totesin että varsin hyvä on, mutta aina toki voi jotain parannettavaakin löytää. Selänpituutta on tarpeeksi mutta varpaille tulee kohta ahdasta eli lahkeita voisin vähän pidentää. Haarankohta on jotenkin kumma - taidan leikata sitä vähän avarammaksi ja tehdä haarakiilasta pyöreämmän mallisen. Ja sitten mietin näitä olkaimia:


Jotenkin tykkään että takaolkaimet olisi päällä. Täytyy pidentää etuolkaimien alavarapalaa, jotta eteen saa mahtumaan kaksi neppiä. Nyt siinä oli tilaa vain yhdelle kun taas taakse mahtui kaksi, joten menivät sitten näin päin.

Ja laitetaanpa tähän samaan mukaan vielä yhdet peruskalsarit, jotka ompelin miehelle isänpäivänä annettavaksi. Mustista kalsareista on aika mahdotonta saada hienoa kuvaa, yritetty on.


Ei kommentteja: