torstai 4. marraskuuta 2010

Isälle ja pojalle

Ottobre-lehtiä selaillessa iski yhtäkkiä inspiraatio tehdä miehelle paita. Halusin kokeilla tehdä kaksinkertaiset hihansuut, millaiset yhdessä pojan paidassa oli. Samalla kokeilin raglanhihaisen paidan kaavoja, jotka olin jo aikaa sitten piirtänyt Suuri Käsityökerholehdestä nro 9/79.

Musta trikoo on Maaemon lycrallista singleä, tätähän mulla riittää kun joskus sai puoleen hintaan ja tilasin kerralla 5 metriä. Vihreä-musta kapearaitainen on muistaakseni Oulun Löytö-Palasta. Kuva on salaman vaalentama, mutta tuollainen paita siis kuitenkin. Mies moitti että kiristää hartioista, ja itse totesin että hihat on liian lyhyet ja ehkä helmakin vähän. Eli ei mitenkään täydellinen kaava. Pituuttahan saa helposti lisää, mutta pitäis keksiä miten sitä hartiaosastoa isonnetaan. Tai jos tiedätte mistä muualta voisin löytää miehen raglanpaidan kaavan niin vinkata saa.



Tällaiset hihansuut siis. Tuo lisäkekaitale olisi kannattanut leikata ehkäpä hieman pienemmäksi kuin itse hihansuu, niin ei näyttäisi hihansuu niin levinneeltä.



Merkillinen paita. ;)


Muuta uutta valmistunutta ei nyt ole, mutta tulin kuvanneksi vauvan tämänpäiväisiä kamppeita, kun tajusin että olisi kiva ikuistaa ne ennen kuin jäävät pieniksi. Valmistuivat siis joskus blogikatkoni aikana.

Kietaisubody Ottobresta, koko 56, mutta haaraan lisäsin muutaman sentin. Haarasta kirraa nytkin ensimmäisenä, joten samalla kaavalla voisi vaikka ommella uudenkin bodyn jos vaan pituutta lisäisi, kun yläosa on vielä ihan passeli. Tähän tein hihansuihin käännettävät "tumput" mutta enpä niitä ole pahemmin tykännyt kuitenkaan käyttää. Kyljissä KAM-nepit ja haarassa Myllymuksujen nepparinauhaa. Ja kangas on vanha interlock-jäännöspala josta olen aikoinaan vaippoihin päällisiä leikellyt, vähän tyttövärinen on mutta kotibodyna olen tästä tykännyt.


Ja pitkälahkeiset hahtuvahousut, oikein mainion malliset. Ohjeena oli Ullaneuleen Villapöpät koko 1, mutta joitakin omia parannuksia tein. Vyötäröresorin jälkeen lisäsin kerralla silmukat enkä vähitellen kuten ohjeessa. Haarakiilaan neuloin muutaman ylimääräisen kerroksen pelkillä kiilan silmukoilla, jolloin jalanaukoista tuli isommat, ja lahkeissa on siis myös enemmän silmukoita. Lahjeresoreita varten silmukkamäärää on pienennetty kolmanneksella. Liukuvärjätty hahtuva Myllymuksuilta.


On kyllä sellaista rimpuilua sekä käsitöiden teko että bloggaaminen nykyään. Tätäkin päivitystä tehdessä kerkesin välillä käyttää vauvaa pissalla, tanssittaa, imettää ja vaihtaa kakkavaipan. Lisäksi päästin kissan ulos ja komenteerasin isompia muksuja. Mutta ei se mitään - postaus tuli kuitenkin valmiiksi ja jonakin päivänä muistelen tätä kaikkea kaiholla.

Ei kommentteja: