sunnuntai 3. lokakuuta 2010

Tarpeellista vaatetta

Kiitos teille rästipostausta kommentoineille - tuli hyvä mieli ja muistin taas miksi joskus aiemmin jaksoin tätä blogihommaa enempikin tehdä. Ja kun on kerran alkuun päästy niin eipä heti heitetä pois.

Mammavaatteet on siirretty ö-mappiin, sen sijaan imetyspaidoille olisi kysyntää. Kaksi vuotta imetysuraa on takana mutta imetyspaitojen saloihin olen alkanut perehtyä vasta tällä kierroksella. Villapadasta saamani vinkin perusteella muokkasin vanhaa T-paidan kaavaa jonka olen joskus Suuri Käsityölehdestä piirtänyt. Ensimmäinen koekakku syntyi suklaanruskeasta luomuribbistä - kelpaako tämä Aavan kuvakulma todistuskappaleeksi?


Ruskeasta paidasta tuli muuten oikein mukava mutta alemman etukappaleen yläreunaan ompelin framilonin liian löysälle. Opin, että framilon täytyy mitata sellaiseksi, että ulottuu napakasti kainalosta kainaloon, vaikka paidan etumus leveämpi olisikin. Toisesta paidasta tulikin jo ihan siisti.

Kuviotrikoo on tilattu Myllymuksuilta, ja siitä piti alun perin tulla odotuskesävaatetta vaan jäi sitten tekemättä. Parhaillaan on puolestaan Myllymuksujen uutta Kerttua levällään ompeluhuoneen lattialla ja siitä seuraava imetyspaita tulossa. Niin, ja pitäisi kai se ruskean paidan framilonkin ratkoa ja ommella uudelleen niin saisi siitäkin hyvän. Miksi korjausompelu on niin paljon tylsempää ja muka-työläämpää kuin uuden alkaminen?

Linnealle valmistui tänään velourtunika vanhan aamutakin jämistä. Pitkähihaisista tunikoista oli uupelo, ja kuvittelin tällä sitä paikkaavani.


Vaan enpä tiedä. Tuli jotenkin hassusti yöpuvun näköinen, eikä Kitty-koriste auta asiaa. Tunika oli alunperin suoran A-linjainen mutta lisäsin sitten kuminauhaa vyötärölle hälventämään yöpaitavaikutelmaa. Johtuneeko sitten raglanleikkauksesta vai velourin unisesta väristä, en tiedä, mutta en ehkä kehtaa lähettää tyttöä eskariin tämä päällä. Harmittaa, tuntuu että tein turhaa työtä. Kaava on muuten sama kuin pari vuotta sitten tehdyssä kengurupuserossa, vain helmaa pidensin ja lisäsin pitemmät resorit hihoihin..

Niinikään edellisen linkin housunkaavalla, nyt vain koossa 120, ompelin tässä joku aika sitten Linnealle uudet verkkarit. Kaamean shokkipinkki pritex on Huuto.netistä ja Linneasta väri on hieno. Se kai riittää. Tuohon housunkaavaan olen sentään tyytyväinen.
Ei kommentteja: