keskiviikko 13. lokakuuta 2010

Kerttu ja pääasiat

Viime viikolla sain pitkästä aikaa uuden lätsän käyttööni, kun tempaisin valmiiksi tämmöisen minkä aloitin jo keväällä. Ohje Suuresta Käsityölehdestä 1/97, lanka seiskaveikkaa. Napit on siskon Norjan(?)tuomisia.


Tässä kuvassa oikeampi väri. Tykkään, vaikkei tätä tuulitakin kanssa oikeasti pidetäkään.


Vauvalle valmistui myös pääasia. Ohje vanhasta Eevaneuleesta, lanka kirpparilta tuotua ja koolattua. Nallen tuntuista villaa, vähän karkeaa - ei ihan paras lanka vauvanmyssyyn mutta en kai parempaakaan aloitushetkellä löytänyt. No, kypärälakki tulee alle.


Leuanalusnauhan tein eri tavalla kuin ohjeessa: en neulonut 15 silmukalla resoria vaan virkkasin pikkupätkän ketjua ja kiinteitä. Lakki on vielä vähän iso pojalle, joka sitä paitsi nukkui kuvanottohetkellä.


Aiemmin mainitsemani kerttupaitakin valmistui vihdoin eilen. Pirteän näköinen ja tenceltrikoo on ihanaa päällä, mutta tein harmillisen huomion: edustan kaksinkertaisessa osassa alemman kankaan kuviot kuultavat päällikerroksen läpi. Ei siis paras mahdollinen kangas tällaiseen imetyspaitaan.

1 kommentti:

Helmi kirjoitti...

On ne napit Norjasta. (:

Ja aika huisin ihania teelmyksiä, kiva katella pitkästä aikaa. Itellä on vähän ollu taukoa postauksissa. Ruokaa kyllä tulee laiteltua enemmän ja vähemmän, muttei ikinä jaksa hakea kameraa paikalle..