lauantai 11. heinäkuuta 2009

Mekkokuveja

Ohjelmassa seuraa juhlaeleganssia a la Pilvi eli lupailtuja kokonaiskuvia valmistuneesta mekosta. Tai mekkohan se EI ole, vaan hame ja toppi oikeasti. Asun kaava on Modasta numero *jotain*, enkä pitkällisestä pähkäilystä huolimatta osannut muuntaa mallia yhtenäiseksi mekoksi, vaikka sellaisen olisin halunnut. Nyt jos tekisin toisen puvun heti perään niin onnistuisi varmaan mekkomuotoisenakin, jonnin verran kaavaan tutustuneena.

Puku on siis ohutta puuvilla, jonka ostin varta vasten Eurokankaasta. Yläosa on vuoritettu samalla kankaalla, mutta sen ohuuden vuoksi vahvistin päällimmäiset kappaleet vielä liimattavalla tukikankaalla. Hameeseen puolestaan laitoin vuoriksi polyester(?)satiinia, joka löytyi omista jemmoista. Kangas oli saatu, jonkinlaisena verhona ilmeisesti palvellut, eli vähän kierrätysjuttua tähänkin mukaan.

Kuvia. Edestä:Hame on ihanan runsas, kun laskoksia on reilusti ja alla oleva satiinivuori vielä vähän kuin pöyhistää helmaa lisää.
(Sää oli kovin tuulinen ja allekirjoittaneen kampauksen on puhuri pilannut heti alkuunsa. Morsiamen tukka oli onneksi tanakammin tärkätty. )


Vähän sivummalta näkymä:

Toppi on siis takaa aukeava, ja siinä kiinnityksenä ne aiemmin vilauttamani nepparit. Niskalenkki on kiinteä eli sen pujotin vain pään yli. Hameessa on erillinen vyötärökaitale, joka jää topin alareunan alle - ja jonka olisin siellä suonut pysyvänkin. Valitettavasti kuitenkin varsinkin istuessa toppi tuppasi nousemaan hameen päältä pois niin että ylös noustessa sai aina korjailla ainakin selkäpuolta. En siis voi erityisemmin suositella tällaista kaksiosaista viristystä.

Tuossa sivukuvassa näkyy hameen sivusaumaan ommeltu vetoketju, joka ei ollut mikään piilovetoketju vaan ihan tavallinen, vanhasta vaatteesta irti ratkottu. Näkyyhän se tuosta tiirailemalla, mutta haitanneeko lie mitään. Kuvassa näkyy myös se, että yläosan rypytykset jäivät paikoin vähän törröttäviksi tuosta rinnan alta - olisi pitänyt tietysti päällä sovittaen asetella kaikki kohdilleen ennen ompelua vaan sitähän en tehnyt. Sovitusnukke olisi kova sana näissä tällaisissa ompeluksissa. Tällä kertaa onneksi kuviollinen ja tumma kangas antoi paljon anteeksi.

Näkymä takaa - nyt on lettikin saatu taas kuriin.


En ehtinyt tähän tehdä mitään hihatinta tai huivia kaveriksi vaikka sellaistakin haaveilin, joten hätäpäissäni nappasin Prismasta mukaani pellavaisen huivin harteille kiedottavaksi. Huivi olikin nappilöytö, tykkäsin tosi paljon. Väri ei näistä kuvista valitettavasti välity - se on oikeasti ihanan intensiivinen petrooli eikä noin turkoosi kuin miltä ainakin tällä meidän näytöllä näyttää.
Kyllähän näillä vaatteilla kelpaisi juhlia vielä vaikka jotain muutakin!


6 kommenttia:

Hiipu kirjoitti...

Tosi kaunis ja hyvin istuva vaate. Onhan tuossa kaksiosaisuudessa se etu, että nyt jälkikäteen niitä voi yhdistellä kivasti eri vaatteiden kanssa, toppi voisi kesällä olla ihan kiva joidenkin farkkuviristystenkin kanssa.

Nyyti kirjoitti...

Vieläkin ylistän tuota pääntietä, se on mielettömän kaunis! Ja kaunis on mekko muutenkin, ihana kangas!

AnniP kirjoitti...

Kaunis juhlapuku, kangas on minustakin tosi nättiä.

Pilvi kirjoitti...

Kiitosta.

Se toppi muuten ON tosi hyvännäköinen farkkujen kanssa - tämä tuli todettua jossain vaiheessa kun sitä keskeneräisenä päälle sovittelin. ;) Toinen juttu sitten on, miten paljon tuollaista tulis mulla pidettyä, "kun ei ole pakko". Tuohon alle ostamani rintsikat jo yksistään ovat aikamoinen kidutusväline, sanoo hän joka ei kaaritu'ista tykkää...

Ouppa kirjoitti...

Kaunis kokonaisuus, huivikin tosiaan toimii hyvin. Minusta vetoketju saa näkyä, kunhan on siististi ommeltu. Kyllähän se vaate pitää päälle saada.

Mä harrastin aikoinaan kaksiosaisten vanhojenpäivän pukujen tekoa ja käytössä sitten tuli todettua että juuri tuo yköosan karkailu alaosan päältä on vähän ongelma.

Täällä ilmassa samansuuntaista pakoilua mekkoprojektista kuin sulla tuon luomuksen kanssa vähän aikaa sitten.

Annika kirjoitti...

Kaunis on! Kyllähän tolla kelpaa juhlia :) Muutenkin ihania käsitöitä täällä.