lauantai 4. heinäkuuta 2009

Lakanavaatteet ja uusi lelu

Viime viikolla saimme nauttia auringosta ja lämmöstä - tosin aurinko alkoi sitten tuntua jo vähän liiankin polttavalta. Sen jälkeen kun havaitsin omassa nahassani pari punertavaa kohtaa, tulin kovin huolestuneeksi lasten hipiän turvallisuudesta. Vaatekaapista ei tahtonut oikein löytyä ohuita mutta peittäviä vaatteita - ainoat ohuet pitkähihaiset ja -lahkeiset olivat yöpukuja. Tuli ompeluinspis.

Linnea, joka enemmän on tullut huonosti ruskettuvaan äitiinsä, sai ensiksi ohuen kangaspaidan ja -housut. Paita on tehty Juju-kirjan maatuskamekon kaavalla ja housut samalla kaavalla millä mm. nämä. Vähän pituutta lisäsin lahkeisiin ja korkeutta vyötärölle niin ettei tarvinnut erillistä vyötärökaitaletta.

Vaaleanlila sydänkangas (kuvio taitaa erottua vasta kuvia suurentamalla) on vanhasta vauvan pussilakanasta ja kirjavampi kukkakangas omasta vanhasta kesähamosesta, jonka ompelin 4. luokalla koulussa. :)
Paidassa on takana halkio ja nauhakiinnitys toisen raglansauman kohdalla. Hihoissa on kuminauhaa päärmeen sisällä. Puku on vähän sillä rajoilla, että näyttääkö yöpuvulta, mutta sujuvasti käytiin yksi kauppareissukin tämä päällä eikä näyttänyt minusta muuta kuin sievältä. :) No, voi olla että jos hellekäyttö jää vähiin niin nämä siirtyvät sujuvasti sinne yöpukupinkkaan loppujen lopuksi...


Aavallekin leikkasin oman auringonsuoja-asun, mutta ehdin ommella vain housut valmiiksi, ennen kuin inspiraatio (ja helteet) lopahti.

Aavan housujen kaava on Juju-kirjasta. Kangas on pehmeäksi hiutunutta puuvillaa, ehkä pussilakanaa tms., jota ostin joskus Huuto.netistä.Näissä, samoin kuin Linnean housuissakin, parasta taitaa olla se, että muistin ensimmäistä kertaa ympätä keskitakasaumaan "pesulapun" josta lapsikin näkee kumpi puoli tulee taakse. Aika monet housut ehdin tytöille jo ommella niin että muistin tuon lapun ompelun liian myöhään ja sitten harmitti. Vihdoin on tainnut oppi mennä perille..


(Lapun tekstit on ihan mitä sattuu - valitsin sen lukuisten irtiratkottujen pesu- ja merkkilappujen kasasta vain sillä perusteella että materiaali oli sileää ja liukasta, ei-raapivaa.)


Aava itse halusi nämä kukkahousunsa heti yökäyttöön, eikä mulla oikeastaan mitään sitä vastaan ollut, koska nämä näyttää enemmän uniasulta kuin Linnean vastaavat. Johtuu ehkä kuminauhoista lahkeensuissa - ne jouduin lisäämään koska lahkeet olivat reilun mittaiset.Samankuosinen kukkapaita odottaa ompelua. Jäin vähän miettimään, että saisinko joillakin sopivilla lisukkeilla siitä tehtyä enempi tunikamaisen, päiväkäyttöön sopivan. Tuo kangas on niin nätti että menee yöpukuna vähän hukkaan.

***

Sitten täytyy vielä hieman esitellä uusinta leluani. Tilasin Pikku-Auringosta pihdit KAM-neppien kiinnitystä varten, kun sellaisia Kestovaippainfolla kovasti kehuttiin. Tai tilasin oikeastaan aloituspaketin, jossa oli pihtipakkauksen lisäksi reilu satsi kahden kokoisia neppejä mukana. Kokeilin nepittämistä oitis Aavan kirppari-saunatakkiin, josta puuttui kiinnitys. Kätevää oli!

Ei kommentteja: