sunnuntai 5. heinäkuuta 2009

Akka joka tuunaa ja tiuskii

Silloin kun inspiraatio on oikein päällänsä, ei aina jaksa olla kovin kärsivällinen lasten ja miehen suhteen. Ei varsinkaan jos itsekin tietää että olisi muutakin tekemistä - esimerkiksi yksi kappale keskeneräistä juhlamekkoa - kuin se mitä parhaillaan tekee.

Eilen syntyi vanhasta neuletakista bolero. Ensin kuva lähtötilanteesta:Tämä puuvilla(sekoite?)neule oli alunperin kilpikonnakauluksinen pusero, sain sen joskus yläasteella. Silloin oli nämä tämmöiset pitsineuleet niin muotia... Jossain vaiheessa muutin puseron neuletakiksi lisäämällä eteen vetoketjun, ja samalla leikkasin korkeahkon kauluksen irti ja ompelin siitä matalamman reunuksen pääntiehen. Takkimuodossaan neule palvelikin kai melkein kymmenen vuotta, kunnes vetoketju hajosi. (kuvassa resu vetoketju on jo ratkottu pois, ja jos rinnuksissa erottuu jotain punaista, se on liitua, jolla suunnittelin vähän että mistä leikkelen...)

Halusin lyhyen boleron jossa on puolipitkät hihat ja V-pääntie. Piirtelin tussilla uuden muodon...


Sitten saumuroin viivaa pitkin. Tämä oli jälkikäteen ajatellen vähän turha välivaihe - pelkkä saksilla leikkaaminenkin olisi riittänyt, mutta pelkäsin neuleen purkautuvan. Hihat katkaisin vain ronskisti saksilla eivätkä ne mihinkään purkautuneet.

Helmaan ja hihansuihin leikkasin ja ompelin alkuperäisen neuleen helmasta ja hihansuista pykäreunaiset kaistaleet. Kaula-aukkoon pykäreunaa ei riittänyt, joten leikkasin sitten ylempää helmasta kaitaletta jonka ompelin paikoilleen kaksinkertaisena. (Koska tarvitsin pitkän pätkän, jouduin leikkamaan molempien sivusaumojen yli ja nuo saumat jäivät näkymään kohoumina kaula-aukon molempiin reunoihin. Ei pahasti mutta niin että tuossa kuvassakin erottuvat. Ja kuvasta puheenollen - paitani ei ole tahrainen vaan peili se on roiskeissa. *nolo*)Kiinnitys hoitui tottakai KAM-nepillä! Miten olen ennen tullut toimeen ilman niitä..?

Tykkään, tämmöiselle on ollut tilausta. Ajattelin neulovani jonkinmoisen, mutta ei näytä multa syntyvän sellaisia niin vain. Tuunaten syntyi.


Tänään mulla sitten tuli - edelleen juhlamekon kustannuksella - vastustamaton tarve muokata vanhasta huonosta lastenpaidasta nukelle joku vaate. Tällainen paita oli...


... ja tällainen siitä tuli:


(Vieressä puvun saaja päällään vaippa jonka surautin joskus aikaisemmin. )

Kaavaa ei ollut valmiina näin pienelle vauvalle (31 cm), mutta aikani kun ihmettelin niin syntyihän sellainen vähän yhdistelemällä kahta aiemmin käyttämääni nukenkaavaa. Puvustahan tuli peräti sopiva. Kas näin!

Nepit ovat tällä kertaa tummanruskeat ja kokoa 16, kun taas nuo aiemmin esiintyneet valkoiset ovat kokoa 20.

4 kommenttia:

Ouppa kirjoitti...

Aivan mainio bolero. Mulla ihan sama vika, tuommoselle olis käyttöä, mutta neulottua ne saa sitä kuuna päivänä. Joko juhlamekkokin alkaa valmistua?

Nyyti kirjoitti...

Aivan ihanan mallinen tuo bolero! Olen itsekin jo pitkään haaveillut juuri jostain tuollaisesta! Ihana!

Romulus kirjoitti...

Bolerosta tuli ihan älyttömän hyvä! Vautsi!

AnniP kirjoitti...

Onnistuneita tuunauksia, enpä olisi uskonut että neuletakista tulee noin nätti bolero. Ja nuken puku on söpö kuin mikä!