keskiviikko 15. heinäkuuta 2009

Hattuja ja muuta pientä

Hii, että tykkään siitä Ottobren hattukaavasta! Olen uuden lätsän onnellinen omistaja, ja kaupan päälle Aavakin sai omansa.

Minun:

Ruskea sydänkangas verhokapasta - samaa kappaa on meillä keittiön pikkuikkunassa mutta tämä pala oli jäänyt yli kun lyhensin aikanaan verhon sopivaksi. Ihanin kangas!

Lakiosan vuori toista kangasta, sopii mielestäni hyvin.


Pöö.Aava sanoi, että hänkin haluaa. No pikkusydäntä ei enää ollut tarpeeksi, mutta isosydämistä oli juuri ja juuri riittäviä paloja.


Kankaan ostin aikoinaan Kierrätyskeskuksesta esiliinan muodossa, ja muutaman vaipan kuosiksi sitä Aavan vauva-aikaan käytin. (Nyt tuntuu vähän tuhlaukselta se, kun olishan tuosta nyt jotain näkyvämmin käytettävääkin voinut keksiä...)

Vuoriksi laitoin paksuhkoa ruutupuuvillaa, pöytäliinamaista kangasta. Jostain saatu suikale. Ei ehkä sovi maailman parhaiten tuohon, joku pienikuvioinen kangas olis ollut ehkä kuitenkin kivampi.

Sekä vuoriin että päälliseen jouduin lierin leikkaamaan kahdesta palasta. Varsinkin sydänkankaassa sauma on vähän harmillinen - olis pitänyt siirtää saumat lierin sivuihin mielummin.Toisaalta tämä hattumalli on siitä ihana, että sen voi vetää päähän vähän miten päin vain. Lapsikin osaa!Vähäks me ollaan nyt samiksii!
Hatut oli eilisen tekosia, tänään olen ommellut kaikenlaisia rästiinjääneitä pikkujuttuja pois tai edes valmiimmaksi. Pari juttua kuvasinkin..

Viimeistelin joskus aloitetun sisätäyttövaipan.

Päällä 2 x kierrätystrikoo ja sisällä bambujoustofrotee. Kuvausta varten taittelin imuksi prefoldin, jonka joskus ompelin vanhoista T-paidoista ja joustofroteelakanasta. Vaippa on lähinnä M-kokoinen mutta menis varmaan helposti pienemmällekin pienemmällä imulla ja vähän taitellen. Laitan tämän(kin) jemmaan - sen verran on ilmassa toiveita perheenlisäyksestä, että olen vähän niin kuin antanut itselleni luvan kerätä vaippavaraintoa valmiiksi.

Korjausompelun saralta tämä, eli kahdet lyhennetyt sammarit.
Blogataan siksi että mielestäni keksin nerokkaan tavan siihen lyhentämiseen: monta kapeaa laskosta lahkeensuissa.


Molemmat housut kirpparilöytöjä, kokomerkinnältään liian isoja meidän tytöille, mutta vyötärö ja peffa kuitenkin sopivan kokoiset. Siniliilat housut on Aavan ja lyhensin ne jo kesäkuun alussa mutta kuvasin nyt samaan Linnean housujen kanssa, jotka sain pitokuntoon tänään.

En halunnut suorastaan katkaista lahkeita, jos sitä pituutta vaikka joskus joku tarvitseekin. Pieniä laskoksia voi avata vähitellen tai olla avaamatta, hauskan näköiset ne ainakin ovat :)

3 kommenttia:

Viljaset kirjoitti...

Tosi kivannäköiset lyhennetyt housut!
Hyvä idea!

Ouppa kirjoitti...

Ihanat noi teidän hatut! Ja lahkeiden lyhennysidea on mitä mainioin. Omat housuni olen lyhentänyt tekemällä laskokset vain takakappaleelle ja sisäpuolelle. Niin asettuvat nätisti kengänpäälle eikä näytä lyhyiltä. :) Mutta tuo sinun tapa sopiikin ehdottomasti pienten tyttöjen housuihin ja on niiiin käytännöllinen. Tähän tulis nyt se hymiö mikä heiluttelee päätä ihastuneena ja pitää käsiä yhdessä, kyllä sä tiiät.

Anonyymi kirjoitti...

Näppärä idea tehdä housuista kesä housut,,,kivat ja söpöt :)