perjantai 27. helmikuuta 2009

Tylsiä kuvia

Harmittaa välillä enemmän, välillä vähemmän, etten jaksa/osaa/viitsi/kykene/välitä ottaa tekeleistäni tai ylipäätään mistään niin hienoja kuvia kuin joissakin muissa blogeissa on. Mun kuvani nyt lähinnä yrittävät olla informatiivisia. Koska toisaalta - jos itse näen jossain blogissa kiinnostavan käsityön, haluan useinkin tarkastella siitä yksityiskohtia, mallia jne. Ja siinä tilanteessa ei kauniin lumisesta maisemasta tai vinkeästä asennosta ole paljoakaan apua. Mutta silti. Ehkä yritän jossain välissä harjoitella tätä asiaa. Sitä odotellessa pari tylsää, hädintuskin informatiivista paitakuvaa.

Tein miehelle eilen ja tänään kaksi pitkähihaista trikoopaitaa. Ensin pienensin kirpparilta löytyneestä kokoa 56 olleesta henkkamaukkapaidasta pari numeroa pienemmän. Tykkään noista henkan raitapaidoista, ovat kivanlaatuista trikoota. Jos mies ei olis huolinut tuosta paitaa itselleen, olisin voinut tehdä siitä jotain muuta. Hintaakin "kankaalle" tuli vain 1,50 euroa. Lopputulos kuvassa päälimmäisenä:


















Kaavana käytin yhtä T-paidan kaavaa, jonka olen piirtänyt jostain vuosituhannen alkupuolen Käsityölehdestä. Samalla kaavalla olen tehnyt joskus aiemmin mustan perusteepparin Maaemon luomutrikoosta. Kuvassa keskellä vielä toinen niinikään ko. kaavan avulla pienennetty raitapaita, se oli miehen oma, joka käytössä oli venähtänyt liikaa leveyttä. Pääntiethän molemmissa raitapaidoissa on alkuperäisistä sellaisenaan, joten siksi niissä on lappusetkin vielä niskassa.

Vauhtiin päästyäni polkaisin 'samoille langoille' vielä yksivärisen alupaidan ohuesta joustavasta singletrikoosta, jonka ostin viime kesänä Eurokankaan laarista. Oikein mukavan tuntuista ja helppoa ommella myös, mutta jostain syystä oli kovasti sähköistä kun mies paitaa sovitti. :? Ja jännitävä kuva vielä tästäkin:























Jännittävän sottaiselta paita ainakin näyttää. Lattiallako leikellessäni onnistuin kankaan noin sotkemaan, vai mitäkummaa?

1 kommentti:

Ouppa kirjoitti...

Täällä toinen joka kokee kuviensa olevan aina vähän sieltä tännepäin. Haluaisiahan sitä hienompia kuvia ottaa, mutta ei mulla kyllä riitä kärsivällisyys ja kiinnostus homman opetteluun. Kun ei ole taiteellista silmää niin paljon niin ei ole. Mitäpäs siitä.

Minusta kuvat ehdottomasti vaikuttavat blogin luettavuuteen. Antavat käsityksen siitä mistä teksti kertoo. Kuvan ei kuitenkaan tarvitse olla erityisen taiteellinen tai tyylikäs. Kuva vain ilmaisee helposti paljon sellaista mihin sanoilla ilmaistaessa menisi paljon tilaa ja aikaa. Itse luen erilaisia blogeja eri tarkoituksella, joistain katson vain ihanat ja kauniit kuvat, toisita katson kuvat ja luen tekstit, innostun ja otan opikseni.

Yritän tässä nyt vain rohkaista että ei ne tyylikkäät kuvat ole ainoa blogin anti. Jatka vain kuvaamista omalla informatiivisellä tyylilläsi, minä ainakin viihdyn täällä hyvin.