torstai 12. helmikuuta 2009

Taas yksi lahjottava

Tytöille syntyi muutama päivä sitten ensimmäinen serkku, alle kolmikiloinen pieni poika. Tämä muori herkistyi uutisesta siinä määrin että alkoi oitis hipelöimään kankaita ja miettimään tarpeeksi pientä vaippamallia. Nyt on valmiina lahjasetti viikonloppuna vietäväksi.

SK 1/05 S-kokoisella kaavalla leikkelin sisävaipan, johon ompelin röyhelömäiset lahkeensuut. Ajattelin että siten tulis tarpeeksi pieni, mutta enpä tiedä. En osaa ihan kuvitella, kuinka pieni on alle kolmikiloinen vauva, mutta jospa tuo edes jossain vaiheessa olis käyttökelpoinen. Kuosikankaan valinta tuotti aluksi vähän hankaluuksia, koska yritin löytää jotain ei-niin-tyttömäistä mutta silti herkkää eikä synkkää. Lopulta sitten löysinkin tuon raitaisen interlockin, josta joskus tein Aavalle unipotkarin. Sisäpinnaksi laitoin bambujoustofroteeta ja imut on kiinteät, vaipan muotoa mukailevat, jostain tilkuista saksittu.. Kuosikankaan ja sisäpinnan välissä on vielä kerros froteelakanaa tukena ja lisäimuna.


















Kuorivaipan ompelin ainoasta PULin palasta, joka mulla oli jäljellä ja riittävän suuri. Leikkasin sen M-kokoisen fuzzin kaavalla vähän kulmia pyöristellen. Halusin tehdä isomman kuoren, kun ajattelin että ensin voivat käyttää (jos edes päätyvät kestoilemaan...) äitiyspakkauksen kuorta ja tämä tekemäni sopis sitten sen jäätyä pieneksi. Toisaalta ei myöskään haittaa vaikka kuori olisi vähän isokin. Kuoressa on verkkovuorikangasta sisäpuolella ja vaaleansinistä joustokanttia reunoissa. Tarrat ompelin siivekkeiden jatkoksi, kun vyötärönympärys uhkasi muuten - taas kerran - jäädä kovin pieneksi.


















Koska tuo tekemäni sisävaippa näytti niin "isolta", niin lisäsin settiin aiemmin tekemäni, pienemmän sisätäyttiksen. Tein siihen vain uuden, pötkömallisen imun froteesta, flanellista ja hamppupellavasta.

Tein raitatrikoosta myös pienet puolipotkarit, kun minusta puolipotkarit nyt vaan on niin käteviä... Kaava on taas se SK 10/82, nyt koko 60 josta vaan lyhensin lahkeita jonkun sentin. Nämä vastais nyt sitten varmaan kokoa 50. Söpöset! <3



















(Ja miksikähän tällä uudella punakukkaisella pohjalla nuo tekstiin upotetut linkit eivät näy erivärisinä tms. muutoin kuin jos hiiren vie siihen päälle..?)

Ei kommentteja: