maanantai 2. helmikuuta 2009

Ruuneperiä

En ole vuosiin tehnyt Runebergin torttuja, mutta nyt kokeilin, miten ne onnistuvat täyssokerista ja speltistä. Miksi edes epäillä - hyväähän siitä tulee tottakai. (Vaikka aika pienihän se speltin osuus tuossa on...)

Sain samalla uusiokäytettyä kimpaleen lähes fossiilista pullapitkoa pakastimen uumenista.

Laitoin siis:

200 g voita
2 dl täyssokeria
2 munaa
1 dl (täysjyvä)spelttijauhoja
1 dl vehnäjauhoja
2 rkl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
3 dl korppujauhoja (pullasta ja vähän vehnäsämpylästä)
2 dl kermaa















Leivinuuni oli hiukan liian kuuma, ja osa torttusista meni aika tummiksi. Muutenkin ne ovat aika rumia, koska ymppäsin pellin mahdollisimman täyteen ja joistakin tortuista tuli ties-kuinka-moni-kulmaisia. Kuvasta puuttuu kaksi ruminta, jotka söimme testiksi. :) Noissa ei ole mitään päällä, koska pakastan ne paljaaltaan, ja vadelmahilloa voi lisätä sitten ennen syömistä.

1 kommentti:

Helmi kirjoitti...

Höhöö, olit julkkiksena tuossa blogilistan etusivulla! Katoin eka vain, että mikähän juttu tuokin on, "ruuneperiä". Sitten hokasin, ettää Pilvihän se siinä. xD