tiistai 4. toukokuuta 2010

Prinsessa

Ei jaksa istua koneella ei. Käsitöitä täällä tehdään mutta niihinkin saa etsimällä etsiä aikaa joten on sitten tämä blogimaailma aikalailla jäänyt unholaan. Jotta oma blogi ei ihan näivettyisi, niin laitetaanpa näytille prinsessapuku jonka askartelin viikko sitten esikoisen kerhon vappunaamiaisia varten. Tämä oli sellainen kovassa paineessa kokoon puristunut timantti - sain tiedon naamiaisista vain kaksi päivää etukäteen, joten hieman kiirus tuli. Onneksi mieleen muistui vuosi sitten Käsityölehdessä julkaistu kaava, ja kangasvarastoistakin löytyi sopivia kierrätysmateriaaleja.


Puvun yläosan tein kaksinkertaisena ohjeesta poiketen. Liilan kankaan sain vanhasta pienestä lasten juhlamekosta joka on meille jostain kulkeutunut muttei ole koskaan ollut meillä kenelläkään käytössä. Hihoihin sain valmiit reunahuolittelut mekon helmasta.


Valkea kangas on mummolta saadusta verhokapasta.


Pääntien pitsi on uutta mutta saatua, samoin kuin takana oleva vetoketjukin.


Helman vaaleanturkoosi satiinikangas on myös mummolta saatua verhoa ja sen päällä olevan liilan valoverhokankaan ostin itse kierrätyksestä juurikin tällaisia prinsessajuttuja varten. Päällihelman reunan huolittelin valmiilla keinokuituisella kanttinauhalla, jota tilasin joskus jostain nettikaupasta kun luulin sitä joustokantiksi. No tähän se nyt passasikin hyvin.


Ihan Linnean näköinen puku tuli, olen tyytyväinen. Aava puolestaan osoitti mieltään koko ompelu-urakan ajan, kun hän ei pukua saanut. Ei näköjään voi kumartaa jollekin ilman että pyllistää jollekin toiselle. *huoh*

4 kommenttia:

Marzie kirjoitti...

On kyllä tosi hyvin puristunut timantti. Siis aivan upea! :)

Eija kirjoitti...

No ei ihme, että toista mökötytti! Vähemmästäkin... Hieno puku!

AnniP kirjoitti...

Oikea prinsessan unelma, kyllä muakin kismittäisi jo siskolle tehtäis tuommonen... :)

Tundra kirjoitti...

Kaunis puku! Kiva nähdä että tuolla kaavalla onnistuu noin hyvin. Pitäisi itsekin yrittää... Hienosti myös käytetty kierrätysmateriaaleja!