perjantai 16. huhtikuuta 2010

Helpotusta housupulaan

Tein viime viikolla itselleni äitiyshousut oikein kaavalla ja tarkoitukseen ostamastani housukankaasta, mutta aika pettymys niistä tuli. Niin pettymys etten ole viitsinyt itseäni niissä kuvauttaa - katsotaan jos vähän myöhemmin sitten.

Pakko oli kuitenkin housut saada jostain. Koska ompelemissani housuissa pahin vika on se, etteivät ne istu, päätin pelata varman päälle ja muokata valmiista housuista mammaversion. Ohje tällaiseen muutokseen löytyi Suuri Käsityökerholehdestä nro 3/81.

Valitsin vanhat sammarit, jotka eivät ole olleet kovin mieluisat koska ovat normaalitilassa vähän liian isot. Niihin oli vain vähän vaikeuksia löytää sopivaa resoria tai edes trikoota, ja lopulta jouduin kääntymään miehen vaatekaapin puoleen. Onneksi sieltä löytyi sopivasti kauluksesta kulunut ja hihoista kiristävä T-paita, jonka väri oli tarpeeksi lähellä housujen väriä.


Ratkoin ja leikkasin housujen etuosaa pois lehden mallin mukaan ja housuja päälleni sovitellen.


Paidasta leikkasin tilalle trikoopalan, jonka korkeuden määritin mittaamalla oman masun päältä. En tiedä, mutta olisi ehkä ollut syytä leikata vähän reilummin korkeutta, sillä ko. trikoo ei jousta pystysuunnassa ja mahahan tästä senkun vaan kasvaa...


Pujotin housujen takavyötärölle tavallista leveää kuminauhaa pätkän, joka ylsi selkäpuolellani kyljestä kylkeen ja ompelin sen sivusaumanvaroihin kiinni. Trikoo-osan ompelin paikalleen ja sen yläreunaan tein kujan nappikuminauhaa varten. (Kujasta tuli vähän ruma kun en viitsinyt viritellä kaksoisneulaa tämän takia.)


Koska housujen lahkeet olivat liian pitkät, tein niiden takaosaan laskoksia Oupan joskus antamaa vinkkiä muistellen. Eipä enää viistä maata lahkeet ja rapaannu.


Sain taas Linnean kuvaamaan itseäni... Kas näin pelittää uusi masupussi (aika väljäksi vielä jää):


Jos käyttää pitkiä paitoja, ei kukaan edes huomaa että housuissa on hassu trikooviritelmä edessä.


Jepujee, näitä on nyt käytetty tällä viikolla ja ehdottomasti liputan tätä tuunausideaa. Kyllä nämäkin välillä valuu, mutta syytän siitä lähinnä kalsareita, joita joutuu vielä pitämään alla että tarkenee. Mielessä on jo samanlainen tuunaustemppu yksille toisillekin housuille.

***

Edelleen on kuvaukset vähän vajavaisella tolalla, ja mieltä painaa muutamat raportoimattomat työt. Tässä edes nyt pari pikku yritystä saada käytettyä tilkkuja vähemmäksi.

Rantta-nukke sai joku aika sitten uuden asun johon kuuluu collegehousut (piti olla shortsit mutta aika pitkiltä näyttää) ja T-paita (tuli hirmu väljä).


Nämä tein puolestaan tulevalle vauvalle. Halutti kokeilla helmikuun Käsityölehdessä ollutta hassua housukaavaa, jossa on hurjan leveä haarakiila. Koska saumurissa oli silloin vihreät langat, etsin tilkkulaatikosta niihin sopivaa kangasta ja löysin vanhan vihreän paidanraadon rippeitä. Rippeitä oli sen verran niukalti - tai ne olivat niin kieroja - että jouduin kaventamaan lahkeiden kaavaa jonkun verran että sain 50-senttisiin housuihin osat leikattua. Vyötärölle ja lahkeisiin löytyi sopiva pätkä jostain purettua resoria (vyötäröresori olisi tosin voinut olla leveämpikin).


Nähtäväksi jää, tekeekö tuollaisilla housuilla mitään. Vaipalle ainakin on tilaa ja minusta näyttävätkin aika vinkeiltä.

Ei kommentteja: