sunnuntai 11. lokakuuta 2009

Tuskien tunikapusero

Totesin vanhan mutta ihanan henkkamaukka-velourpuseron käyneen Aavalle liian pieneksi, ja oitis tuli olo, että haluan tehdä uuden isomman tilalle. Vanhassa puserossa oli rypytetty frilla helmassa, josta olen aina tykännyt. Kuvittelin että helpostihan minäkin sellaisen teen.

Mulla oli valmiiksi piirrettynä kaavat Ottobren teekannutunikaan; piti joskus sillä kaavalla tehdä Linnealle jotain mutta tekemättä jäi. Nyt vertailin kaavoja pieneksi jääneeseen puseroon ja tulin siihen tulokseen, että niillä saan juuri sopivasti isomman Aavalle tehtyä. Lisään vaan helmaan sen frillan.

Kankaaksi valikoitui samaa raitavelouria josta olen aiemmin tehnyt mm. leveälahjehaalarin. Sille parit trikoonjämät lisukkeiksi ja ihan kiva pusero syntyi:


















Vaan missä frilla?! Voin kertoa että se lojuu ompeluhuoneeni lattialla mykkyrässä. Sen jälkeen kun olin sen kolmesti helmaan ommellut ja yhtä monta kertaa purkanut, tulin siihen tulokseen että liian toivotonta. Vaikka käytin framilonia apuna ja kokeilin jopa leikata sen lyhyemmäksi kuin itse helman ympärys, niin aina vain frilla jäi jostain kohtaa törröttämään ylöspäin. Puseron muut yksityiskohdat tuli tehtyä niin nätisti, että pakko oli helmastakin saada siisti, joten laitoin sitten kaitaletta.

Tässä vielä kuvattuna esikuvansa kanssa:


















Huomannette, että punaisen puseron helma on suora eikä kaareva. Tätä veikkaankin pääsyyksi frillaompelun hankaluuksiin. En kuitenkaan enää halunnut neljättä kertaa yrittää niin, että leikkaisin helman suoraksi, koska pituutta on muutenkin ehkä aavistuksen liian vähän. Ehkä kokeilen frillajuttua joskus johonkin muuhun työhön sitten. Ainakin sain tässä hyödyllistä harjoittelua sen tiimoilta.

Yksityiskohdista lähikuvaa. Tähdet on piirretty piparimuoteilla, ja silti onnistuin saamaan niistä hieman vinksottavia. Hello Kitty -merkki sivusaumassa on puolestaan täky, jolla varmistin sen että vaate miellyttää saajaansa. :P


















Sen verran reilu on, että hihat täytyy kääntää. Mahtuupa pitempään sitten.

3 kommenttia:

joska kirjoitti...

Hieno pusero. :) Kokeilitko ommella frillan sauman päältä niin kuin tuossa alkuperäisessä on tehty? Tosin tuo kaarre varmaan vaikuttaa kans.

Pilvi kirjoitti...

Jos tarkoitat että tikkasinko saumanvaran ylöspäin, niin kyllä. Kahdesti.

Kate kirjoitti...

Kaunis pusero :)