tiistai 27. lokakuuta 2009

Nukkeleikkitarvikkeita

Talvi se tulee nukkemaailmassakin, eivätkä tyttöjen kesällä saamat barbit enää meinanneet tarjeta alkuperäisissä hepenissään. Pitkään onkin kirjastosta ollut lainassa Jette Riisgaard Ternsöen Ompele Barbien puvusto, ja nyt oli korkea aika alkaa siitä jotain toteuttaakin. Valitsin helpoimmasta päästä mallin, kimonohihaisen jakun, ja surautin barbeille velourtilkuista lämpimämpää päällepantavaa.





















Valkoinen jakku on suoraan ohjeen mukaan tehty, mutta kun en tykännyt noista vaan käännetyistä reunoista siinä, niin toiseen jakkuun laitoin sitten ohutta pitsikuminauhaa reunojen somisteeksi. Housut olen tehnyt jo aiemmin, kaava Suuri Käsityölehden numerosta 10/95, mutta jäivät aikanaan bloggaamatta kun ei ollut sopivia yläosia kaveriksi kuvaan.

Samalla inspiksellä valmistui vielä yöpaidat niin näille blondikaksosille kuin vanhalle etnobarbillekin. Kaava siihen myös Ternsöen kirjasta, mutta jokaisen paidan tein vähän eri lailla, kun aina oli jotain parannettavaa.



Siinä ne leidit patsastelevat kirkasvalolampun loisteessa taustanaan ompeluhuoneen kaaosta... Pikkukukkaisesta paidasta tuli tyylikkäin, ja siinä on jotenkin 60-luvun henkeä.


Pitemmän aikaa on työn alla ollut myös tyttöjen vauvanukeille lisää vaippoja. Leikkasin ne jo aika kauan sitten, mutta valmiiksi ne ovat ehtineet pikku hiljaa sitä mukaa kun saumuriin on sattuneet sopivat langat. Viisi niitä tuli - hassua mutta luulin leikanneeni seitsemän. Enempää ei kuitenkaan löydy sen paremmin valmiina kuin keskeneräisenäkään, enkä kyllä muistakaan, minkä näköisiä ne loput kaksi olisivat, joten ehkä niitä ei koskaan tämän enempää ollutkaan.


Kaikissa on sama itsekehitelty kaava, mutta osaan laitoin nepparit ja osaan tarrat. Siivekkeissä on kahta eri mallia koska en ensin uskonut että saisin noin kapean siivekkeen saumuroitua yhtä soittoa. Mutta näköjään onnistuu sekin..

Kyllä kelpaa nyt vaihtaa vaippaa vauvoille. Sami on vauvoista vähän isompi ja Rantta pienempi, mutta nämä vaipat käyvät molemmille, kun säätövaraa on. :)

2 kommenttia:

Minna kirjoitti...

Kivoja juttuja olet tehnyt! Barbin vaatteet eivät aina olekaan niitä kaikista helpoimpia ompeluksia vaikka niin luulisi, vaativat monesti aikamoista sorminäppäryyttä.

Annika kirjoitti...

Hienoja vaatteita! Nuo nukenvaipatkin tosi hyvin onnistuneita! Pitänee tehdä meillekkin, muttei onneksi vielä kiirettä, kun tytteli itte vielä niin pieni :)