sunnuntai 4. lokakuuta 2009

Ompeluspläjäys osa 2

Niin piti esitellä loput perjantaina valmistuneet.

Ensinnäkin surautin Linnealle ruskeat legginsit, joista jo aiemmin mainitsin, että tarvittais. Legginsit on bambujoustofroteeta, jota mulle siunaantui isohko pala vähän niin kuin vahingossa. Tilasin keväällä Myllymuksuilta bambusingleä kalsariompeluksiin, mutta sainkin tuota joustista. Soitin ja valitin asiasta, ja olisin saanut joustiksen palauttaakin, mutta en oikeastaan halunnutkaan, koska se oli ihanaa. ;) Sain sitten tilata kuluitta sitä tarvitsemaani singleä lisäksi... No nyt sitten kokeilin legginsejä tuosta bambujoustofroteesta, Suuri Käsityölehden kaava olikohan tammikuun numerosta ja koko 122. Kuvatus seuraa jäljempänä...

Viimeisimmistä vaippaompeluksista mulla jäi vähän kukkumaan punapalloinen college, josta en ole saanut tehtyä vieläkään mitään vaatetta tytöille, vaikka joskus alunperin tarkoitus oli. Sitten löysin sattumalta vanhasta Suuri Käsityökerhosta (12/1980) kivan simppelin yöpaitakaavan, joka näytti sille, että voisi olla hauska myös tunikamekkona. Kokona oli 98/104 joten ajattelin että teenpä Aavalle pirteän pallomekon, Aavalla kun noita tuollaisia mekkoja ei paljoa olekaan. Eikä ole vieläkään, koska tästäkin tuli ihan Linnean kaliiberia. Yksi kaveri lisää uusille ruskeille legginseille.


Pelkkä paljas punapallokuosi teki vähän yöpaitamaisen vaikutelman, joten kehitin etumukseen terhakan kissan.Ja näin se muotoutuu päälle:


Kivan kursailematon arkimekko. Nyt mulla haluttais tehdä Aavallekin saman tapainen, kaavaa pienentämällä. Täytyy vaan ensin saada kuopus pukeutumaan isosiskon mekkoon ja seisomaan rauhassa paikallaan sillä aikaa kun tutkin mistä kohtaa tarvii pienentää. (Tai sitten helpompi vaihtoehto: täytyy odottaa että kuopus kasvaa eikä mitään tarvi tutkia eikä pienentää.)

2 kommenttia:

joska kirjoitti...

Kiva kun sait pitää bambujoustiksen, kyllähän sellaiselle käyttöä löytyy. :) Hauskannäköinen kissa, sopii punavalkoisen seuraksi.

Hiipu kirjoitti...

Hauska mekko! Näyttää sopivan vauhdikkaaseen menoon hienosti.