perjantai 11. syyskuuta 2009

Menneen kesän lumia

Aikaisemmin bloggasin nukelle tekemäni asun, joka oikeastaan poiki siitä kun leikkasin Linnealle mekon. Latvasta puuhun...

Siis. Alunperin oli olemassa trikoiset unihousut, jotka sain viime jouluna, mutta jotka olivat itselleni vähän liian pienet ja vähän myös hassun näköiset. (Housuihin kuuluva paita on kyllä käytössä.) Kuosi oli enemmän sen näköinen että paremmin pukee tytärtä kuin äitiä, joten rips raps alkutekijöihinsä uudet housut. Niistä riitti sopivasti materiaalia tunikamekkoon, jonka kaavaksi nappasin jostakin Ottobresta puhvihihaisen T-paidan kaavan. Helmaksi leikkasin sellaiset palat kuin housuista hihojen ja yläosan leikkaamisen jälkeen vielä sai. Aivan parahultaisesti.

Tämä kaikki tapahtui siis jo kesällä, ja silloin leikkasin ja ompelin myös nukelle oman tunikan jäännöstilkuista. Linnean mekko sen sijaan jäi vähän kesken, osin kaksoisneulan vääntymisen vuoksi ja osin siksi, että mekosta oli tulossa niin reilun kokoinen.

Toissapäivänä sitten lopulta tuli tehtyä tämäkin valmiiksi, kun koneeseen osui ruskeat langat ja se uusi kaksoisneula. Reiluhan se, huoletta voimme odottaa ensi kesää. Paitsi jos saan tehtyä tai ostettua tytölle ruskeat täyspitkät legginsit, joiden kanssa tätä voisi pitää myös muina vuodenaikoina, paidan päällä.Tarkkasilmäisimmät huomasivat kenties jo ensimmäisestä kuvasta, että mekon pääntien ja helman kanttaukset on ommeltu eri värillä kuin hihojen. Tunnustan. En omistanut aiemmin kahta ruskeaa lankarullaa, joten käytin ensin tekemissäni kaksoistikkauksissa pinkkiä lankoja. Kahta eri sävyä vieläpä nekin. Nyttemmin olen hankkinut kaksi kauniin tummanruskeaa rullaa, ja en malttanut olla ompelematta hihojen kanttauksia niillä.


Pöh. Ketä kiinnostaa. En aio antaa asianhaaran haitata, sillä muuten ihan tykkään tästä.


Kesältä on jäänyt bloggaamatta myös jo aikaa sitten itselleni valmistuneet vajaamittaiset legginsit. Ottobre womanin kaavalla ja Maaemon puuvillaelastaanista. Hyvät on, tykkään. En vain ole tarvinnut niitä tätä ennen, kun ei ole ollut oikein minkä kanssa niitä pitäisin. Ja kesällä ne olis olleetkin liian kuumat.

Tänään sitten kunnostin itselleni kasari-collegehamosen, jonka löysin kotikodon vaatejemmoista. Hame oli liian pitkä ja vyötärön kuminauha liian kireä. Vaihdoin kuminauhan ja ompelin helmaan laskoksen, joka nipisti pituudesta 10 cm pois. Nyt on hyvä, ihan hirmu kiva! Ja tämän kanssa mustat legginsitkin on paikallaan. Kuvatukseksi saatte melkoisen mestarilaukauksen: sängyn päällä likaisen peilin kautta zoomaamalla ilman salamaa hieman vastavaloon näpäytetyn. Siinä mun uusi hame ja näkyyhän sieltä alta toden totta vähän niitä legginsejäkin.

4 kommenttia:

Hiipu kirjoitti...

Hame on tosi kivan näköinen, viihtyisin siinä varmasti itsekin hyvin!

Kahden samanvärisen lankarullaan puuttteessa auttaa muuten langan puolaus alalangan puolalle - kovin paljoahan sitä ei noihin tikkauksiin tarvitse, joten kahta lankarullaa ei välttämättä tarvi aina hankkia :)

Eija kirjoitti...

Samaa meinasin minäkin sanoa, että puolaamalla saa näppärästi toisen samanvärisen langan kaksoisneulaa varten.

Enkä muuten tosiaankaan olisi huomannut kahta eriväristä lankaa... Hyvännäköinen tuli mekostakin!

Pilvi kirjoitti...

Puolaaminen on oikein hyvä niksi - tai olisi, jos mulla ei olisi puolat aina muutenkin kortilla. Täytyy aina käyttää joku puola tyhjäksi ensin, jos haluaa jotain uutta väriä saada puolalle... Pitäis kai joskus kysellä jostain liikkeestä, jos tuohon vanhaan Royaliin vielä sais uusia puolia.

Marzie kirjoitti...

Onpas ihana mekko! :)

Mäkin yleensä käytän puolia kaksoisneulan kanssa. Ja usein vielä niin, että kun laiskana en viitsi puolata pelkästään tikkauksia varten, niin otan sitten alalangaksi jonkun muun värin, kun ei se sieltä kuitenkaan näy.
Esim. just tein oranssit housut eikä mulla ollut kahta rullaa oranssia lankaa, joten tikkauksia varten sitten laitoin valkoisen alalangan ja käytin oranssia puolaa toisena ylälankana. :)