sunnuntai 20. syyskuuta 2009

Hamsteri turhautuu

Mun piti tänä viikonloppuna aloittaa itselleni takkia, mutta homma tyssäsi alkuunsa, kun en löytänyt tarkoitukseen varaamaani vuoritikkiä mistään. Turhauttavaa, kun yrittää etsiä jotain oikeita materiaaleja ompeluhuoneesta ja/tai komerosta, ja joka paikka on täynnä kaikenmaailman tilkkulaatikoita. Turhauttaa välillä olla sellainen hamsteri, joka ei pysty heittää mitään pois. Ja sitten hamsteri päivästä toiseen pyörittelee niitä tilkkujaan eikä synny mitään hienoa blogattavaa, niin kuin joillakin muilla. Siinä sitten vakuuttelet itsellesi, että kuka tahansa osaa tehdä hauskoja vaatteita ja juttuja uusista ja ihkuista kankaista, mutta siinäpä vasta taitoa ja asennetta vaaditaankin, että luo jotain lähes tyhjästä ja sellaisesta mitä jotkut heittää suoraan roskiin. Huoh. Huono elämä juuri nyt, syksy ja kaikkea sellaista. Otan orjan muodon taas ja bloggaan kaikesta huolimatta.

Laatikollinen collegetilkkuja. Laatikollinen jolla ei paljon mitään tee ja jonka kansi ei meinaa enää mahtua kiinni. Pakko saada edes vähän hupenemaan. Leikkaan nelikulmioita ja saumuroin. Kaksi päivää. Eikä se edes ole vielä valmis mikään. Mutta ainakaan sitä ei enää tarvitse säilyttää siellä tilkkulootassa.


Eikä siinä vielä mitään jos säilyttää tilkkuja, mutta kun ei voi heittää pois edes kaikkein pienintä silppua, esimerkiksi sellaista mitä saumuri sylkee. Sitäkin on jo yksi laatikko täynnänsä, eikä senkään kannet oikein enää pysy paikoillaan. Suivaannun ja leikkaan hyvin pienistä tilkuista suippoja kappaleita, joista ompelen palloja. Pallot tungen täyteen silppua, ja taas saan hieman hengähtää, kun silppulaatikkoonkin tulee vähän lisää tilaa.


(Myönnettäköön että tein nyt vain kaksi noista palloista, muut on vanhempia. ) Samalla kun leikkasin suippoja kappaleita, leikkasin myös jonkun verran matonkudetta. En viitsi tässä yhteydessä edes mainita sitä röykkiötä erilaisia suikaleita ja muita toivottoman muotoisia ja -laatuisia tilkkuja, joka pitäisi saada muutettua siisteiksi matonkudekeriksi...


Tähän loppuun voisin vilauttaa tunnelman kohentamiseksi kolme joululahjapussia, jotka valmistuivat joku aika sitten, mutta jotka ovat jääneet raportoimatta. Pussit ovat siis vielä vailla lahjoja - en sentään niin hyvissä ajoin ole ollut liikkeellä! Yksi pyöreäpohjainen narukiinnitteinen pussi, toinen samanlainen mutta litteä ja yksi litteä joka suljetaan neppareilla. Vähän hakemista on näiden lahjapussien kanssa ollut, että millaiset mallit ja sulkemistavat on hyviä... Tonttukangas on vanhaa kaitaliinaa, vaalea yksivärinen pellavaista jakkukangasta. Lisänä vähän punaista ja punaruutuista puuvillaa tilkkupussien uumenista. (Laitoin näille tunnisteen 'muu kestoilu' kun en muutakaan kategoriaa keksinyt.)

3 kommenttia:

unisukka kirjoitti...

Voi, lämmitti niin mieltä lukea, että joku muukin on samanlainen hamsteri! Tilkuista saa myös hyvin vaikka leikkiruokia, joita voi täyttää - tadaa- tilkuilla.

joska kirjoitti...

Minä olen opetellut heittämään silpun roskikseen ja laittamaan sinne silppuun niitä pieniä palasiakin. Lattiatyynyt muuten imeävät silppua yllättävän paljon, voin suositella. Kankaat joista en pidä vaihdan jonkun kanssa, lajoitan jollekulle tai vien kierrätyskeskukseen. Silti noita laatikoita riittää...

Miia kirjoitti...

Kivoja juttuja oot ommellut "ei mistään" :) Tosi nätti tuo tilkkujuttu ja ihania joulupusseja :)