perjantai 13. maaliskuuta 2009

Lahjahousut lopultakin

Talvilomareissulla sain vihdoin nappaistua puuttuvat todistuskappaleet tuulihousuista jotka tein siskolleni joululahjaksi. Tämmöinen jälkipostaus nyt tähän väliin siis.

Housut on tehty samalla mallilla kuin omat toppahousuni, mutta pari kokonumeroa pienempinä. Keksin muuten ovelasti piirtää molemmat koot samaan kaavaan, jolloin säästyi sekä kaavamuovia että hermoja. Pienempiä housuja leikatessa vain sai olla erityisen hereillä, että muisti leikata reunat sisempien viivojen mukaan, vähän kaavan reunaa kohotellen.

Päälikangas on taas Kangastukusta, jokin 2-laatuinen pala, olikohan Luhtaa tämäkin mutta ohuempaa ja notkeampaa on kuin oma tummanruskeani. Vuoriksi valitsin näihin notkean fleecen, jonka leikkasin vielä ilman saumanvaroja - näin vältyttiin siltä Michelin-efektiltä joka omia toppahousujani vaivaa. Fleece on myös Kangastukun jokin tarjouspala, tuollaista havunvihreää.

Housut yleiskuvana:


















Näihin osasin jo tehdä vyötärösysteemit fiksummin kuin omiin housuihini. Nyörin päät tulevat ulos yhdestä ja samasta aukosta, jonka jätin keskelle kun ompelin vyötärökaitaleen renkaaksi. Taskupussin toinen puoli on päälikangasta ja toinen fleeceä.














Lahkeensuiden kanssa sen sijaan tuli kömmähdys, koska näiden housujen valmiiksi saaminen ajoi jossain vaiheessa omien housujeni edelle, ja kävin näiden lahkeiden kimppuun ennen kuin omien housujeni. Olin ostanut näihin kuminyöriä ja stopparit, että lahkeita voi pitää joko suorina tai kurottuina, tarpeen mukaan. Mutta en ollut etukäteen osannut ajatella esimerkiksi sitä, mihin ylimääräiset nyörinpäät menevät silloin kun ne lahkeensuut kiristää. Ilman mitään pidikettähän ne laahaavat maassa ja jäävät kengän alle jne. Ja sellaiset pidikkeet olisi pitänyt suunnitella ja toteuttaakin ennen kuin lahkeet ompelee putkeksi... No näihin ei tullut mitään semmoisia sitten. Tuli vain tällaiset kömpelöt kuminauhaviritelmät, ja kuminauhakin on itse asiassa liian ohutta ja pehmeää tarkoitukseen. Nojoo... yritys hyvä kymmenen. (Housuja on käytetty, siksi lahkeensuussa on tahraa.)














Näistä sain kuitenkin vuolasta kiitosta ja ylistystä osakseni - housut tulivat ilmeisesti tarpeeseen, niin kuin arvelinkin. Se jos mikä lahjan antajaa aina lämmittää. Action-kuva:














Bonuksena todettakoon, että housujen alla kuvassa näkyvä räsymatto on allekirjoittaneen tekosia myös - ajalta kauan ennen blogia. Noin kymmenen vuoden takaa ehkäpä, ja sen on matto jo näköinenkin.

2 kommenttia:

Helmi kirjoitti...

:-------D (kuva)

Pilvi kirjoitti...

Pitkää nenääkö näytät vai mitä? XD