perjantai 13. maaliskuuta 2009

Kanttia kärryyn

Vajaa kuukausi sitten kirjastoreissulla alkoi taas kerran nolottaa meidän perintö-Emmaljungien räjähtänyt ulkomuoto. Emmaljungat on aikoinaan 90-luvun alussa ostettu siskolleni, ja meille ne muuttivat siinä vaiheessa kun esikoinen alkoi istumakärryä tarvita. Vaikka meille sittemmin ostettiin modernit kuomu-Teutoniat, on nämä pikkukärryt olleet korvaamaton apu aina silloin jos mennään autolla jonnekin ja halutaan ottaa rattaat mukaan. Sitkeästi olen monta vuotta sietänyt niiden kulahtanutta ulkomuotoa, koska käyttö on ollut sen verran satunnaista kuitenkin.


Nyt mieleen hiipi tarinat tuunatuista rattaista, ja aiheesta innostuneena aloin katsella kärryn kangasosia sillä silmällä, että josko ne voisi vaikka uusia. Aikani kun vääntelin ja kääntelin, niin paljastui, että istuinosahan on ihan irrotettava ja niinollen myös pestävä. Tämä oli uusi tieto, ja kangasosat pääsivät nyt ilmeisesti ensimmäistä kertaa pesuun.

Pesun jälkeen totesin, että itse istuimen kangas on ihan hyvässä kunnossa vielä, ainoastaan reunojen kanttaukset ovat haalistuneet ja paikoin ihan puhkikuluneet.


Päädyin sitten uusimaan vain kantit, koska koko istuinosan askartelu alusta loppuun alkoi tuntua liian vaativalta tehtävältä.

Entiset kantit olivat ihan tavallista ohutta puuvillaa, joten ei ihme että ne olivat rispaantuneet. Mietin mitä kangasta laittaisin tilalle, ja päädyin lopulta oranssiin enstexiin, jota mulla sattuu olemaan isohko pala. Halusin reilusti eri väriset reunukset, ja ajatus violetin ja oranssin liitosta kiehtoi.

Tällainen on sitten lopputulos:


Ainakin reunoista tuli tosi napakat ja lujat. Vähän jäi kaihertamaan, olisiko sittenkin pitänyt valita oranssin sijasta vihreä enstex - sitäkin kun olisi löytynyt. Mutta tehty mikä tehty - en taida purkaa kuitenkaan. :P Oli tuossa sen verran hommaa kuitenkin, vaikka kohtuu helppoa sellaista. Istuimen alakulmat kuitenkin osoittautuivat hankaliksi kantattaviksi, ja toinen niistä jäi lopulta aika rumaksikin.


Tulipa kuitenkin tehtyä ja siitä olen iloinen. Nyt kun olen vähän tutustunut tuon istuinosan rakenteeseen, niin ehkä joskus voisi ajatellakin sitten kokonaan uuden, hienon sellaisen ompelemista.

5 kommenttia:

Miia kirjoitti...

Mahtavan väriset :)

Hiipu kirjoitti...

Nää on hienot! Ihan siistit ilman uusia kanttejakin, uusien kanttejen kanssa suorastaan muodikkaat.

Ouppa kirjoitti...

Juuri näin! Mitä sitä turhaan tekemään koko päällisiä, kun pelkkä kanttauskin lisää käyttettävyyttä. Rataista tuli tosi hienot. Tuo oranssi väri antaa selkeää puhtia ja linjakkuutta.

Helinä kirjoitti...

Voi vitsi, tosi kivasti olet kärryt tuunannut =) ! Ihanan pirteät!

Hiipu kirjoitti...

Blogissani on sulle jotain :)