tiistai 13. tammikuuta 2009

Simppeliä trikoosta

Nopea pikku postaus tähän väliin.

Toissapäivänä kokeilin uudesta Käsityölehdestä myös lasten trikoiden kaavaa. Totesin mallin kapeaksi, hyvin kapeaksi, sillä tein 105-senttiselle tytölleni trikoot kokoa 116, ja nämä ovat piukat kuin sukkahousut. (No meillä on isopyllyisiä lapsia muttei muuten sen paksumpia... ) Lahkeita sitten riittääkin, mutta se ei nyt niin haittaa. Tein nuo aikuisten trikoista, jotka löysin joskus kierrätyskeskuksesta. Hyvää puuvillaelastaania on, varmasti käytössä mukava matsku (olisin käyttänyt niitä alkuperäisiä itse kalsareina, mutta koko oli vähän liian pieni).



















Niin että seuraavat trikoot Linnealle teen joko jostain vielä sinkuvammasta kankaasta, tai sitten piirrän sen seuraavan koon, mikähän se nyt on... 122? ja lyhennän lahkeet sopiviksi.

Eilen sitten tekaisin Rositalle ja Samille kietaisupaidat.















Nuo ovat aika pieniä "vauvoja", alle 40 cm pitkiä molemmat, enkä ole tuon kokoisille valmiskaavoja löytänyt. Piirtelin sitten Samin päältä kaavat. Ja Samin valmista paitaa mallasin sitten Rositalle ja tein vähän muutoksia kaavaan. Paidat kiinnittyvät yhdellä tarranauhan palalla.

Nukenvaatteissa on hauskinta se että niihin voi käyttää ihan pieniä jämäpaloja. Ompelu vaan on vähän ärsyttävää piiperrystä. Nämäkin piti tehdä vaan ompelukoneella, ei voinut ajatella tunkevansa saumuriin kaikkia niitä pieniä mutkia ja kaaria. Saumat ovat sisältä sitten sen näköisetkin.
Pitäis kai kaavoittaa seuraavaksi Rositalle potkuhousut. Samin collegehousut olen tehnyt joskus aikaisemmin.

4 kommenttia:

katja_helena kirjoitti...

Pitääkin hankkii tuo uusin käsityölehti jostain et saisin nuo housun kaavat. Meillä tytölle on kaikki kaavat ollu tähän saakka isoja ni jos nuo ois sopivat :) kiitos vinkistä et ovat kaposet

Katja
marjapuuro.vuodatus.net

Romulus kirjoitti...

Rosita ja Sami :)

Joo nukenvaatteet on ihan hirmusta näperrystä. Jämäpaloja saa hyvin hyötykäyttöön.. mut ehkä vähän ärsyttävää se lilliputtivärkkäys kyllä on.

minimurkut kirjoitti...

Tosi kiva kangas noissa pitkiksissä! Ihastuin myös noihin nuken housuihin. Jahka neitini (1½v) tästä kasvaa pitää kokeilla nuken vaatteita myös..

minimurkut kirjoitti...

Heippa, olet saanut kunniamaininnan ihanasta blogistasi. Käy noutamassa palkinto blogistani, löytyy osoitteesta:

http://minimurkut.blogspot.com/2009/01/olen-ihan-hmillni.html

Kaikkea hyvää!