perjantai 9. tammikuuta 2009

Lisää kolttua

Uusimmassa Käsityölehdessä oli mukavia lasten perusvaatteita, ja niistä innostuin ensimmäisenä kokeilemaan - kuinka ollakaan - lyhythihaisen trikoomekon/-tunikan kaavaa. Mulla oli reilun puolen metrin pala joskus Myllymuksuilta tilattua pallotrikoota, jota en ollut aikaisemmin tullut käyttäneeksi mihinkään. Se oli tähän kokeiluun ihan omiaan, ja pituutta riitti Aavalle juuri tarpeeksi.Kaavaa muokkasin sen verran että jätin etukappaleelle merkityt hiuslaskokset pois kokonaan ja kavensin etukappaleen vastaamaan takakappaleen leveyttä. Helmasta tuli myös hieman lyhyempi kuin kaavassa - minusta juuri sopiva. Tämä on nyt ensin tällainen tunika, ja kesällä voi vielä pitää paitana. :)En erityisemmin nauttinut kuminauhan pujottamisesta pääntiehen ja hihansuihin, eikä nuo rypytysreunat muutenkaan kestä lähempää tarkastelua. Mutta kaava itsessään on ihan hyvä, joten tätä mallia vois käyttää toistekin.

4 kommenttia:

Romulus kirjoitti...

Ihana mekko!

Ja silmät kiinnittyivät myös tuohon oranssiin villahousuun :). Se on ihan ku mun Roope!

minimurkut kirjoitti...

Ihana idea, pitääpi kokeilla. Eikä tästä ainakaan niitä virheitä näe :o)

Ouppa kirjoitti...

Toisaalla jo kerroinkin että tuo oli toinen kyseisen lehden malleista jotka muhunkin uppos. Mainio kangasvalinta! Varmaan pääntien ja hihansuun voisi tehdä jotenkin yksinkertaisemminkin, ilman kumpparia. Mulla on yhdessä paidassa hihansuissa kumpparit ja ei ole erityisen mukavan tuntuinen. Että voisin kuvitella että ei ole lapsestakaan jos kasvaa niin isoksi että hihansuusta tulee jo tiukempi. Resori voisi tässä mielessä olla parempi.

Helinä kirjoitti...

Suloinen mekko, malli ja kangas juuri makuuni! Katselin juuri tänään samaisesta lehdestä samaa ohjetta ja nyt ainakin otan sen tekoseen kun näin tämän ihanan toteutuksen :).