sunnuntai 5. kesäkuuta 2011

Kesämiehen tarpeelliset (sekä mainos)

Jo silloin kun Otsoa odotin ajattelin että teen vauvan ensimmäistä kesää varten puuvillaisen neuletakin. Aavalla oli vauvakesänään yksi perintöneule kesäkäytössä ja se oli kiva, mutta vähän tahrainen ja muutenkin kulahtanut joten purkuun meni pieneksi jäätyään eikä jäänyt seuraavaa odottamaan.

Tämän hupparin aloitin nyt keväällä joskus, kun törmäsin sopivaan ohjeeseen vanhassa lehdessä (Eeva Neule Suosikkineuleet nro 1B/1984). Suppeasta lankavalikoimastani valikoin kolme purkulankaa joiden värimaailma näytti tarpeeksi otsomaiselta. Odotukset eivät olleet kovin korkealla sillä jokainen väri yksinään oli vähän mitäänsanomaton, mutta arvelin niistä syntyvän ihan kelpo käyttövaatteen.

Viime yönä pujottelin langanpäitä ja pistelin nappeja ja nyt se on valmis. Tykkään! Ja hauska oli tehdä, ei yhtäkään saumaa ommeltavana - hupun päälaen sauman sain kätevästi pääteltyä yhteen ja kainaloihin jääneet pienet reiät kuroin umpeen langanpäitä päätellessä.


Napit ovat ainoat sopivat mitkä jemmastani löysin ja hieman liian pienet sekä tylsän väriset. Ne menee vaihtoon jos löydän jostain paremmat. Neulepinnasta tuli hauskan siksakkimainen, kun pohja- ja raitavärien neuleosuudet kallistelivat eri suuntiin. Eri suuntiin kierrettyjä lankoja? Khakinvihreä on Linnea-lankaa(pellava/puuvilla) puserosta, jonka neuloin itselleni noin vuonna 2000, keltainen ja turkoosi ovat merssipuuvillaa ja siis purkulankoja nekin.


Eipä tämä voisi sopivampi olla. Hieman sovelsin ohjetta ja hyvä niin, sillä muuten ei näin sopiva olisi tullutkaan. Oli kyllä niin kätevä tehdä että voisin tehdä vielä toisenkin, isompaa kokoa...



Kuvissa vilahtanut lakki on uusi sekin, eilen valmistunut. Meillä on Otsolla trikoolakit vähissä, ja aina hukassa kaikki kun pitäisi jonnekin lähteä. Ajattelin kuluttaa tilkkuja pois ompelemalla vaikka useammankin uuden, ja ensimmäiseen valitsin punaisen pihlajatrikoon jämät koska saumurissa sattui olemaan punaiset langat. Kaava on niinikään Eevaneuleen antia, numerosta 1/78, ja kooksi oli ilmoitettu kaikenkattava 60-80. Aika sopivaltahan tuo vaikuttaa tälle 74-senttiselle. Taakse ompelin pilvimerkin ja leuan alla on nepparikiinnitys.




Ja lopuksi vielä pieni mainospala. Ikinä en ole aiemmin linkittänyt kenenkään arvontaa, mutta nyt tekee niin kovasti mieleni RuttuNuttu-paitaa, että piti tämmöiseenkin ryhtyä. Jos siis et vielä ollut tietoinen tästä arvonnasta niin nyt olet.

4 kommenttia:

kewa kirjoitti...

Kaunis takki ja upea lakki!

AnniP kirjoitti...

Ihania tamineita kesämiehelle!

Emma kirjoitti...

Kivan raikas takki :)

Kate kirjoitti...

Ihania, sekä poika että takki :)