lauantai 19. joulukuuta 2009

Pientä viilausta

Joulu häämöttää jo, mutta silti tai juuri siksi ei malta lopettaa näitä jouluompeluksia. Jotain pientä ehtii vielä... ja vieläkin jotain...

Nämä uskaltaa jo paljastaakin eli jokunen lahjapussi valmistui. Kaapissa on kauan möllöttänyt kesken jäänyt tilkkutyö (no on niitä kyllä useampikin oikeasti...), ja nyt huomasin että sen punavihreät värithän näyttävät hyvin jouluisilta. Vähällä vaivalla sain kaksi hienoa tilkkulahjapussia.
Pienempi pussi on sitä tilkkujuttua vain, mutta isompaan askartelin vuorinkin mustasta ohuesta tekokuitukankaasta. Se, kuten myös leveä satiininauha, löytyi niistä vastikään saamistani lahjoitustavaroista. Satiininauhat ovat irralliset vaan, vaikka olishan ne voinut jostain kohtaa kiinnittääkin noihin pusseihin... leikatut päät liimasin vanhalla kynsilakalla liestymättömiksi.

Toisenlaiseen lahjapaketin kiinnitykseen sain idean jostain viime vuosien Käsityölehdestä, ja sitähän piti tietysti kokeilla, kun sattui tuollaisia joulunpunaisia duffelinnappejakin olemaan valmiina. En jaksanut sitä ohjetta kaivaa esiin joten sovelsin vähän muistikuvan perusteella...
Eli yksinkertaisen pussukan pohjasaumaan on kiinnitetty pyöreää kuminauhaa niin että lyhyemmässä pätkässä on kiinni tuo nappi, ja pitempi pätkä kiertää pussin takaa ympäri ja siinä on päässä lenkki joka pujotetaan nappiin. Tässä tapauksessa tein solmujen avulla useammankin lenkin, jolloin tähän pussiin voi paketoida vähän erikokoistakin lahjaa, eli kireyttä voi säätää. Kankaaksi sopi minusta hyvin tuollainen vaatimaton mutta kuitenkin joulunvihreä ruutupuuvilla. (Kangas ja myös kuminauha löytyi nekin molemmat niistä jo mainituista tavarabokseista.)

Tämä on kätevä - näitä lisää!


Yksi ei-jouluinenkin ompelus, eli miehelle yöpaita. Tämä on oikeastaan melkein korjausompelua, sillä kahdesta tarpeettomasta lyhythihapaidasta tuli yksi tarpeellinen pitkähihainen. Toinen lähtöpaita oli tuollainen mihin esikoinen aikoinaan päiväkodissa teki isänpäivälahjapiirustuksen - paita vaan oli vähän liian iso joten ei ole ollut juurikaan käytössä tätä ennen. Toinen oli pelkkä valkoinen, muistaakseni joku dyykattu paidanretale ja liian iso myös, ja siitä siis hihat tähän.

Tähän paitaan pääsi nyt kokeiluun sitten tuollainen painettu kangasmerkki. En ole edelleenkään varma millaisia tekstimerkkejä ompeluksiini haluaisin, joten ajattelin että siiheksi kelpaisivat tuollaiset pilvikuviotunnukset. Jos nimittäin kestävät pesua, ja sitä ajattelin tällä miehen paidalla testiä.


Nauha on ainakin vääränlaista - se on trikoovinokanttia kun parempaakaan en tähän hätään löytänyt.

Vähän aikaa sen jälkeen kun olin näitä pilviä painanut, törmäsin jossain nettikaupassa Pilvi-merkkisiin vaippoihin, joiden merkkilapussa oli - kuinkas muuten - pilven kuva sinisellä taustalla! Niissä kyllä luki myös Pilvi. Mutta vähän tuli höhlä olo eikä välttämättä huvita lisää tämmöisiä painaa, vaikka ne vaan omaan käyttöön ovatkin.

1 kommentti:

AnniP kirjoitti...

Kauniita nuo pilvimerkit! Meillä ainakin kangasväreillä painetut lappuset ovat kestäneet hyvin pesuissa.