lauantai 26. joulukuuta 2009

Kassikaupalla lahjoja

Nyt on aika latoa näytille kaikki loput joululahjat, että saadaan tämä joulu vihdoinkin pakettiin ja päästään suuntaamaan katseet kohti Uutta Uljasta Käsityövuotta.

Tämän joulun juttu mulla olivat selvästikin kangaskassit. Niitä tuli tehtailtua yhteensä seitsemän kappaletta, joista tosin yksi jäi sitten omaan käyttöön.

Marraskuussa sain kangas- ja ompelutarvikelahjoituksen, ja niistä halusin tehdä jotain pientä postitse lähetettävää myös itse tavaroiden antajille. Yksi tukeva raitakangaspala kertoi selkeästi haluavansa kassiksi ja toisesta kankaasta sain siihen sopivan vuorin, kunhan olin sen ensin värjännyt ruskeaksi. Koska halusin tästä kassista tehdä erityisen hienon, lisäsin siihen myös sivutaskun suljettavalla läpällä. Sopivan värisiä KAM-neppejäkin sattui olemaan...



Muut kassit olivat sitten vähän "rennomman" tyylisiä, simppeleitä mutta esim. kauppakasseiksi mainioita. Malli on alunperin matkittu Luonnonsuojeluliiton kangaskassista.



Näistä oranssiruutuinen kassi jäi itselle, koska oli liian "kakkoslaatuinen" lahjana annettavaksi. Kassien päälliskankaat ovat kirppareilta ja Huuto.netistä paitsi liila kangas on saatua verhoa.



Sisäpuolelta löytyy vanhaa lakanaa, verhoa ja puuvillapaitaa.

Osa kasseista toimi samalla myös lahjan kääreenä:



Jos ette jo arvanneet, niin noita kangaskasseja on hirmu hauska ommella! Monta sopivaa kassikangasta jäi vielä käyttöä odottamaan ja kokonaan jäi tekemättä sellainen kassi jonka päällinen on koottu useammasta tilkusta.

Siskon saama kangaskassi sai kaverikseen neljä valoverhosta tehtyä hedelmäpussia. Nämä ovat muuten jokseenkin samanlaisia kuin pussit joita olen omaan käyttöön tehnyt, mutta näissä on 'uutuutena' vahakankaasta tehdyt paikat hintalapuille. (Muille sukulaisille en toistaiseksi ole uskaltanut hedelmäpusseja tyrkyttää.)



Sisko sai myös tiskirätit puuvillasta ja pellava-puuvillasta:



Sekä norsulapaset luukulla:





Vihreä lanka on Hennaa yllämainitusta lahjoitussatsista, norsut ovat raidallista seiskaveikkaa joista tein viime talvena villasukat (jotka nyt päätyivät isäpuolen pakettiin). Vaihtuvanväriset norsut olivat idea jota halusin kokeilla, mutta ehkä kuitenkin nuo näyttäisivät paremmilta yksivärisin norsuin?

Siskolle päätyivät myös tällaiset, tämän joulun huumoripläjäykseksi nimetyt pöksyt:



Ottobre womanin julkaisemaa hipsterskaavaa noihin kokeilin, mutta lahkeista tuli aika vähäpätöiset, koska en lisännyt lahkeensuihin käänteenvaraa vaikka olisi ilmeisesti pitänyt (tätä ei sanottu ohjeessa). Toivottavasti sisko alentuu noita sentään kokeilemaan, jotta voin saada rakentavaa kritiikkiä mallista... Trikoo on kierrätettyä viskoosielastaania.

Äidilleni tein palmikkoiset kämmekkäät jotakuinkin samalla mallilla mitä käytin viime vuonnakin.



Lankana Floricaa ja jotain samanvahvuista keinokuitulankaa yhdessä. Floricaa olin koolaillut joskus haalein sävyin, mutta se loppui näitä tehdessä niukasti kesken ja jouduin jatkamaan yksivärisellä valkealla. Koolasin nämä sitten lopuksi orangella jotta sain värieron häivytettyä. Aika jokseenkin porkkanalaatikon väriset näistä tuli, hah. Tarkkasilmäinen voi muuten huomata yhden virheenkin kuviossa. Mutta eivätköhän asiansa aja.

Tällainenkin kestokääreinen paketti syntyi pajassa. Lahjapussi on tehty vanhan T-paidan etumuksesta, joka jäi tuunausompeluksesta yli jo toissa kesänä.



Tyttöjen nukelle tein vielä uuden asun luomuvelourin tilkuista. Nalle Puh -merkki on ratkottu irti vanhoista collegehousuista ja minusta kivasti sopi nyt tuohon.



***

Puuh. Nyt vallitsee Olemisen Sietämätön Keveys. Jopa siinä määrin ettei päällimmäisenä mielessä suinkaan ole kaikki ne Jännittävät Ideat joiden toteuttamista joulun alla jouduin lykkäämään tuonnemmaksi. Ehkä sitä ihminen joskus tarvii hiukan lomaa jopa käsitöistä?

4 kommenttia:

Kerttu kirjoitti...

Siis wau miten paljon olet jaksanut tehdä lahjoja! Ja miten hienoja :)
En oo ikinä kuullutkaan tommosista kestohedelmäpusseista, raahataanko niitä sitten itse kauppaan aina mukaan vai?

Pilvi kirjoitti...

Kyllä, raahattava on. :)

Matleena kirjoitti...

Oletpa ollut ahkerasti joulupukin apulaisena,kun noin hienoja lahjoja noin ison määrän teit! :)

AnniP kirjoitti...

Ootpa totisesti ollut ahkerana! Kyllä varmaan käsityölomakin on paikallaan, mulle riitti 5 päivää. Nyt syyhyttää jo :)