sunnuntai 20. huhtikuuta 2014

Pääsiäisen olentoja

Otsolle kerhon naamiaisia varten askartelin ritariasun, mallia otin viime kevään Käsityölehdestä (5-6/2013). Verkkomaisen näköinen neulos osui silmään Kangas- Mallassa, sitä sieltä tilasin metrin pätkän mutta muut materiaalit löytyivät kotoa. Olisi muuten vähempikin riittänyt kuin metri, mutta kiireessä vilkaisin vain lehden antamaa menekkiä, ei olisi pitänyt (taaskaan) uskoa.

 
Viittaan löytyi kierrätyskankaita ja heijastavaa nyöriä kiinnittimeksi. "Tunikaan" ja kypärähuppuun leikkasin vuorit kulahtaneista T-paidoista. Vyöksi löytyi joskus jostain lasten housuista irti ratkottu vyötärökaitale, juuri sopivan mittainen. Ja miekka... Se on ihan pahvia, ilmastointiteippiä ja sellaista jääkiekkomailaan kieputettavaa teippiä. Ensimmäisen kerran puku ehti palvella jo palmusunnuntaina, ilman miekkaa ja vyötä silloin.
 

Tällainenkin otus on nähnyt päivänvalon. Aavalle kauan ruinaamansa nalle. Kaava on Suuri Käsityölehdestä 4/1992. Kankaaksi löytyi jämäpala babycordia ja vähän joustofroteeta korviin ja tassuihin. Sisuksiinsa nalle ahmikin sitten aikamoisen läjän saumurisilppua ja muuta samansuuntaista. Näitä nalleja olen joskus nuorempanakin tehnyt ja aina niistä tulee omia persooniaan.
 

2 kommenttia:

-P- kirjoitti...

hieno ritariasu tuli! Ja nalle on hellyttävä!

Nea kirjoitti...

Ihana nalle. :-)