maanantai 9. huhtikuuta 2012

Tipu tipu

Eurokankaasta lähti tässä joku aika sitten muutaman muun neulospalan ohella mukaan tipunkeltaista joustofroteeta. Väri ei ollut niin hurmaava, mutta kaikki muu sitten olikin. Kohokuvioidut tähdet ja froteen paksuus ja pehmeys ihastuttivat. Tässä froteessa oli erityistä myös se, että nurja puoli ei ollut kauttaaltaan keinokuituinen, vaan tähtien kohdat olivatkin puuvillaa, minkä ansiosta myös nurja puoli oli pehmoista ja tuntui kivalta ihoa vasten. (Tavallisia joustofroteita en mielelläni valitse ihoa vasten, koska niiden nurjan puolen keinokuituisuus tuntuu ikävältä.) Ajattelin ensin ostaa tähtifroteeta värjättäväksi, mutta sitten muistin, että omistan kapean umpivetoketjun, joka on jokseenkin samaa keltaisen sävyä. Palapelin palat loksahtivat kohdilleen: tästä tulee unipuku Otsolle. Ja tulikin.


Kaava on vanha ja moneen kertaan käytetty, piirretty aikoinaan Tyylikäs taapero -kirjasta kokoon 90. Tällä kertaa käytin paljon aikaa etuvetoketjun kiinnityksen miettimiseen, sillä halusin tehdä vetskarin alle suojalistan joka kääntyy yläpäästä etupuolelle. Ohjetta siihen en ole nähnyt missään mutta vilkuilin vähän mallia yhdestä valmiista puvusta. Lopputulos on varsin hyvä ja kaiken miettimisen arvoinen. Sopivan keltaista trikoosuikaletta ei kylläkään tähän hätään löytynyt joten valkeaan oli tyytyminen, mutta eipä tuo nyt niin pahalta näytä. Vetoketju oli sopivasti sen mittainen että alapää ulottui haarakappaleen saumaan, joten siitä päästä sai helpolla siistin.
Puku on heti pidettävä mutta kasvunvaraakin on. Teräviä sovituskuvia saadakseni piti mallia vähän lahjoa - kananmunilla.

Loppupalan tähtifroteesta ajattelin sitten ehkä värjätä. Punaisena siitä saisi jonkin jouluisen asusteen, vai mitäpä ajattelette?

2 kommenttia:

kewa kirjoitti...

Oi kiten suloinen tipu-puku tästä tuli! Minäkin olen kaivannut tämmöistä suojalistan ohjeetta (miskiköhän kukaan ei ole sellaista laatinut???) ja soveltanut sen itse. Ei ehkä näin hieno mutta toimiva mun versiostakin tuli... MInä värjäsin oranssiksi, tai ruskeaksi tai ruohonvihreäksi tai turkossiksi;)

Nunu kirjoitti...

Todella söpö puku!