maanantai 19. joulukuuta 2011

Adventtisohjoa kyntää

Olen tänään viettänyt onnistuneesti tämän joulun luultavasti kiireisimmän tonttupäivän, mistä tyytyväisenä - joskin väsyneenä - ladon pikaisesti esille viimeisimmät valmistuneet ompelukset pois seuraavien tieltä. Vaikka näissä nyt onkin lahjaompeluksia mukana, niin luotetaan siihen, ettei asianosaiset näe.

Viime viikolla vietettiin molempien tyttöjen joulujuhlat pois alta, ja noita rientoja varten isompi tarvitsi uutta päällepantavaa. Hame tuli vastaan kirpparilla, mutta paidan polkaisin itse. Ottobre numero mikälie-vanha, malli Romanttinen T-paita tai vastaava ja koko 134 mutta hihoja lyhensin. Trikoo Eurokankaan laarista monta vuotta sitten, lie viskoosia ja hyvin joustavaa, minusta juhlaankin sopivaa ja Linnean mielestä ihanan pehmeää. (Olin tässä oikein kaukonäköinen: kun paita ei enää kelpaa juhlakäyttöön, sitä voi mukavuutensa puolesta pitää vaikka univaatteena.)
Ainoa (siistimpi) paikka missä meillä tällä hetkellä saa otettua kuvia ilman salamaa on pesuhuone, joten näitä ruutulattiakuvia tulee nyt riittämiin. Juhlapaidasta tuli mielestäni nätti eivätkä kuvat tee sille oikeutta. Tuollaisia röyhelöitä ompelin ensimmäistä kertaa, ja hieman hakemista se oli, vaikeaakin ajoittain. Hihoihinkin olisi kuulunut röyhelöt mutta ne jätin pois.

Seuraavakin vaate on esikoiselle, mutta menee pakettiin joten sovituskuvia ei hetkeen saada. Fleecekankainen aamutakki toivon mukaan sulostuttamaan ankeita ja kylmiä talviaamuja. Aloitin tämän jo syksyllä, mutta jäi sitten vähän roikkumaan... Malli on jostain vanhasta Käsityökerhosta, mutta yksityiskohtia vetelin hatusta. Se hatusta veteleminen se tässä vähän hidastikin, ja voi sanoa, että hyvin suunniteltuna tämä olisi tullut tehtyä puolet nopeammin. Fleece on Kestovaippakaupan halvennuksesta tilattua, ja pettymys kaikenkaikkiaan! Paksumpaa ja "takkuisempaa" kuin kuvittelin ja lisäksi aivan kuvottavan sähköistä. Se ei ainoastaan rätissyt ja vetänyt kaikkia roskia puoleensa, vaan se myös suorastaan haisi sähköltä. Huomenna takki menee pesuun ja katsotaan auttaako yhtään. Tänään sitä adventtisohjoa kyntäessäni unohdin ostaa huuhteluainetta, mutta katsotaan nyt pärjätäänkö ilmankin... Sydänkantaiset nepparit olivat minulle uutta, ja vaikeammat asentaa kuin arvasinkaan.
En aikonut tehdä täksi jouluksi lahjoja muille kuin omilleni, mutta niin siinä kävi että löysin kuitenkin itseni ompelemasta myös lasten pienille serkkutytöille. Ensimmäinen valmistunut on tämä yksinkertainen mekko tai tunika, jonka kaava on sama millä tein aikoinaan Aavalle vihreän vastaavan. Trikoo Marimekkoa, kauan marinoitu jäännöspala joka nyt hupeni sopivasti tähän. Niin sopivasti, että toisen hihan jouduin leikkaamaan väärin päin. Eihän sitä huomaa? (Itse jo ehdin välillä unohtaa...) Aioin itse asiassa ottaa tästä sovituskuvan Otson päällä, mutta unohdin. Saaja täyttää keväällä kaksi. Meillä Aava piti omaansa vielä viime kesänäkin, paitana. Idea "tuotelappuun" on muistaakseni Villapadasta (ja onkin).
Vielä kolme päivää koulua ja neljä päivää kotielämää ennen joulunviettoa. Loput lahjapuuhastelut ja ehkä vähän leipomista. Pyykinpesua ihan takuulla ja yäk: pakkaamista. Kuusikin jossain välissä!Aattona sitten auton nokka kohti mummoja. Jos en ehdi postaamaan ennen sitä niin toivotan valmiiksi hyvää joulua lukijoilleni!

Ei kommentteja: