keskiviikko 5. lokakuuta 2011

Otson syksyyn

Semi-taaperomme on tarvinnut taas monenlaista. Kuten tumput joita ei saa pois kädestä. Kyhäsin tilkuista ihan näppituntumalla jonkinlaiset kokeeksi. Vaippafleeceä päällä, sisällä vanhaa velouria. Vähän kumi- ja koristenauhaa sekä KAM-nepit pitimiksi. Hieman liian pienet tuli, eikä nuo käy nyt kuin tuon yhden fleecepuvun kanssa. Mutta ihan hyvät ja söpöt ollakseen kaavaton kokeilu.
Vanhat harsot on ohentuneet olemattomiin, eikä imuteho riitä - ja kyllä niiden viikkailukin on jo alkanut vähän kyllästyttää. Kaivoin jemmasta joskus hankitun monivärilangan ja kokeilin sitä uusien imujen reunaan. Kappale hamppucollegea ja viskoosi-puuvillaisen collegepuseron jämät sekä lisäksi hieman bambuneulosta kokonaisen palan nurkasta muuttuivat kolmeksi isoksi taittoimuksi ja kolmeksi kapeaksi imupötköksi. Vielä pilvimerkkejäkin reunaan niin tulihan oikein ylellisyysimuja! Monivärisaumaus on sievä kuin sika pienenä mutta havaitsin sen kutistuvan pyykissä, hassua.


Koin hetkellisen potkuhousuherätyksen: vielä ehtii käyttää söpöjä henkselipotkareita ennen kuin poju lakkaa olemasta vauva. Vanhasta Eevaneuleesta potkarinkaava kokoa 80 esiin ja sitten vain ihanaisen Muru-kirahvineuloksen kimppuun  - johan sitä oli tarpeeksi marinoitukin. Päätin kuitenkin muuttaa jalkaterät avolahkeiksi, sillä umpiterät menevät huonosti kenkään. Pikkuisen lisäsin myös leveyttä keskelle eteen ja taakse sillä kaava oli mallia makkarankuori ja tämä neulos ei paljon jousta. Harvinaista mutta totta: nämä tuli yhdessä illassa valmiiksi!


Lahkeensuuresoreista tuli kunnolla pitkät ja aika tiukat, sillä leikkelin ne vähän sen mukaan kuin resoripalan muoto ja koko salli... kuvassa siis kaksinkerroin.


Olkaimiin kokeilin (minulle) uutta tekniikkaa. Kulmikkaat päät oli kiva tehdä ja ihan siistin näköisetkin, mutta sitten tulikin kiinnityksen kanssa ongelma. KAM-nepit eivät yltäneetkään noin paksusta kohdasta läpi eikä vanhalla ompelukoneellani saa oikein kätevästi tehtyä napinläpiä. Tarranauhaa en olkaimiin halunnut - tai sitä olisin ehkä joutunut laittamaan jos en olisi löytänyt jemmoistani nepparinauhaa.Olkaimet pysyvät kyllä hyvin kiinni noillakin, mutta päät jäävät rumasti törröttämään minkä huomaa varsinkin takaapäin. Jospa niskaan ompelemani pilvimerkki veisi huomion pois törrötyksistä...


Muuten sangen onnistuneet housut! Ei menneet kirahvit hukkaan ja aika iso pala vielä jäikin. Jos siitä joskus jotain muutakin sitten tohtisi ommella...

7 kommenttia:

kewa kirjoitti...

oi miten ihanat murut, arvaatko että tekis mieli tilata, vaikka muuten olen ollut tilaamatta kankaita kun aikaa ei riittä ompeluun.... ja muuten, jossain näin myynnissä erityispitkiä kam neppareitä (valkoisia), en muista oliko royal-tuote?

Mieli kirjoitti...

Ihanat potkarit ja tosiaan kivan näköisiä tuli noista imuista! :)

AnniP kirjoitti...

Voih, olen ihastellut ja himoinnut meidänkin ullakolla tuota kiraffia. Nyt tekisi kahta kauheammin mieli pistää tilaus menemään... Suloiset housut ja hauskat nuo nepparitumput.

Taikku kirjoitti...

Minäkin täällä ihailen tuota kirahvi-kangasta, suloiset potkarit siitä tuli!

Miina kirjoitti...

Hyvä idea noissa tumpuissa kyllä ja kivannäköiset! :D

Taikku kirjoitti...

Blogissani on sinulle tunnustus :-)

Tiina kirjoitti...

Täältäpä löytyi ties mitä ihanaa!! Olenkohan aikaisemmin eksyntykään blogiisi, en yhtäkkiä muista...