sunnuntai 4. syyskuuta 2011

Hattu ja nami leipasu

Pikkusiili, kesäsiili, lasten oma lystisiili... pääsi nyt ilmojen viilettyä pipoa sulostuttamaan. Aava tuntui tarvitsevan uutta välikausipipoa, ja halusin kokeilla Maka-Marrin kruunupipomallia. Kankaaksi päätin hyödyntää vanhan pienen veluuripuseron, jonka miehusta oli ihanan pilkullinen (hihat yksiväriset). Idea siiliaplikaatioon tuli Iikku-Kiikulta tilatusta nauhasta, jota halusin käyttää pipon somisteeksi. Yritin ensin piirtää samanlaisen siilin kuin nauhassa, mutta siitä ei tullut kyllin söpö joten piirtelin sitten vähän erilaisia siilejä kunnes sain aikaan mieleiseni.


En aukonut noita päälaen"sakaroita" kunnolla kun halusin että jäävät mielummin pehmeämmän muotoisiksi.


Takasaumassa on sitä siilinauhaa, joten pipo osaa mennä oikein päin päähän. Vuorina on violetti singletrikoo, joka on jostain kirpparin kangaspussista peräisin.


Piposta tuli ensin niin iso että se mahtui omaan päähäni. Saumuroin sivusaumoista sisään useamman kerran ennen kuin ympärys oli riittävän pieni. Korkeutta jäi aika reilusti mutta hyvin pysyy päässä ja Aava tykkää niin että on pitänyt pipoa nyt parina päivänä vaikkei oikeastaan vielä edes tarvisi. On muuten muistorikas kangas sikäli tuo pilkullinen, että Linnealla oli se puserona yllään kun Aava oli syntynyt ja kävivät meitä sairaalassa katsomassa. :)


Siili oli kiva tehdä - saa nähdä viitsinkö tehdä niitä lisää. Linnea teki jo tilauksen... Itsellekin haluaisin uuden pipon mutta siihen ei taida tulla siiliä.

Kesä meni ulkoillessa ja ruoanlaitto oli aika helpoimman kautta, mutta nyt tuntuu taas kivalta vähän kokatakin. Kokeilin viikolla uusimman Pirkan muffinsireseptiä ja se pääsi heti suosikkien joukkoon. Helppo tehdä, ruokaisia, kätevä ottaa pakastettuina evääksi. Ensimmäinen satsi on syöty jo. Näitä lisää!3 kommenttia:

Taikku kirjoitti...

Kaunis siilipipo ja nuo sakarat on nätit noin pyöreämpinäkin!

Emma kirjoitti...

Suloinen siili sopii syksyyn :) Vaatteet joilla on tarina on niitä parhaimpia!

kewa kirjoitti...

Upea siilipipo ja niin siisti applikaatio!!!