lauantai 6. elokuuta 2011

Paita ja Paita

Kesämenot ja -kiireet alkavat olla paketissa, ja ennen syyskiireiden hyökyaaltoa ennätän tässä nyt esitellä kesän viimeiset vauvanvaateompelukset. Hellevaateinnostuksen jälkimainingeissa tuli tekaistua Otsolle T-paita. Sen edellispostauksen epähyvän paidan innoittamana halusin kokeilla tehdä raglanhihaisen teepparin, ja kun en muuta kaavaa siihen hätään löytänyt niin käytin sitten yhtä vanhaa kietaisupaidan kaavaa, muunnellen tietysti. Materiaalina oli kierrätyksestä löytynyt, lyhyt ja leveä sekä kieroonvetäytynyt paidantekele. Raitasingle näyttää olevan ihan samanlaista kuin mistä tein imetyspaidan itselleni - tämä harmaan ja liilan yhdistelmä puhuttelee minua siinä määrin että on tullut hamstrattua samaa trikoota sekä uutena että käytettynä. Paidan etumukseen kaipasin jotakin, ja päätinpä sitten kokeilla tuollaista simppeliä raita-aplikaatiota.


Leikkasin helmaan pituutta sen minkä pystyin, mutta vähän lyhyt tästä silti tuli. Ja aika pieni muutenkin, niin ettei ensi kesänä varmaankaan enää mahdu. Harmi, koska ihan kivan näköinen on päällä, vaikka sovituskuvista ei tällä kertaa oikein mitään tullutkaan.


Toinen ompelus valmistui vasta eilen, ja tänään se päällä sitten jo vähän edustettiin. Oikea Paita pikkumiehelle syntyi vanhasta miestenpaidasta ja kaava on peräisin 70-luvun lopun Suuri Käsityökerholehdestä (jonka numeroa en nyt pysty lunttaamaan koska en ole kotona).


Pienet tärkeät yksityiskohdat tekevät juhlan - tai ainakin antavat tunteen siitä että on tässä jotain ihan oikeasti ommeltukin. Äitini nappijemma ja elektroninen Husqvarna varmistivat, ettei tähän paitaan tarvinnut asentaa pelkkiä neppejä.


Tykkään mallista kovasti. Paidan koko on 80, mutta näyttää olevan aika justiin 77-senttiselle Otsolle. Kaavassa oli myös koko 90 - tuntuu että sen voisi tekaista myös jossain välissä, tulevaisuutta ajatellen.


Ei tullut näköjään takaa yhtään kuvaa, mutta selässä on yksi isohko vastalaskos. Paidan kaveriksi kelpasivat kirpparilta löytyneet Pippi-pellavasekoitehousut, joiden lahkeensuihin pujotin kuminauhaa ettei lahkeet joudu jalan alle.


Paitakankaasta jäi sen verran tilkkuja, että olisin halunnut tehdä niistä vielä lippahatun Ottobren kaavalla, mutta sitä en ehtinyt. Olisiko tuo edes pysynyt  päässä pikku kaverilla...

3 kommenttia:

kewa kirjoitti...

No paita on aivan ihana (myös tähti-paita), oikein iso mies heti!!!

Nunu kirjoitti...

Eksyin vahingossa tänne ja piti heti liittyä lukijaksi että osun toistekin.:) Kivoja ompeluksia, paidat on oikein suloisia.

Taikku kirjoitti...

Minäkin tänne ensi kertaa löysin ja lukijaksi jään :-)

Ihanat paidat molemmat!!