tiistai 5. heinäkuuta 2011

Terveiset kaaoksen keskeltä

Puuh, kaikki on vinksin vonksin. Heikun keikun sanoin entiselle ompeluhuoneelleni - johan siellä tulikin viisi vuotta pyllisteltyä. Tytöt vaihtoivat kanssani paikkaa - tai vaihtavat vähitellen, sillä äkkiä täällä ei mikään tapahdu. Tavaroita on siellä ja täällä, ja niitä koitan järjestellä kun ehdin ja jaksan. Toistaiseksi vasta koneeni ovat päässeet uudelle pöydälle uuteen huoneeseen, ja nököttävät siinä ihmeissään ja kuin toisistaan turvaa hakien. Pienempien tavaroiden järjestely ottaa enemmän aikaa, sillä kaikelle täytyy nyt keksiä uudet sopivat paikat. Kankaiden ja neulelankojen muuttoa en ole vielä edes aloittanut.
Niin että voi olla, että täällä ei hetkeen ommella mitään, jos ei ole ihan pakko. Entisen huoneen ompeluksista on vielä raportoimatta hihaton imetyspaita, jonka polkaisin akuuttiin tarpeeseen tässä viime viikolla. Trikoo on Huuto.netin löytöjä ja kaava edellisten imetyspaitaompelusteni perusteella muokkailtu.


Kokeilin tähän nyt taas tuollaista aparaattinauhaa merkiksi; tällä kertaa kiinnitin sen silittämällä. Nyttemmin, ensimmäisen pesun jäljiltä nauha jo vähän repsottaa reunoista, joten ei taida näistä olla vaatemerkeiksi.


Tytöillä taas yritin kuvauttaa paitaani, mutta juniorin kanssa värkkäämiseksi meni. Ja sitten siinä jo olikin kuolatahroja.Mukava ja vilpoisa paita päällä kyllä, mutta ei mitenkään edustava - vähän sellaista kotiverkkarityyliä. Mulla on siis edelleen akuutti kesäimetyspaitapula...

Linnean painama paitakin tuli jossain välissä ennen muuttoa ommeltua kasaan. Tämä on tehty vanhasta huonosta poolopaidasta uudelleen muotoilemalla ja kuviot on painettu valmiilla sapluunalla, joka tuli yhden Linnean tehtäväkirjan mukana.


Ihastuin noihin vihreisiin apiloihin niin, että haluan niitä itsekin painaa vielä johonkin. Mutta sekin homma menee sinne loputtomalle idealistalle - jota sitäkään ei ole vielä edes muutettu...

2 kommenttia:

Anna kirjoitti...

Ei tuo toppi musta pahalta näytä. Kyllä tuossa kehtaisi kylille lähteä.

Mun kaveri keksi imetysaikanaan laittaa kaksi ihan tavallista toppia päällekäin. Toista voi sitten nostaa ylöspäin ja toisen kaula-aukkoa venyttää. Kaikki ylimääräinen jää piiloon. Päällimmäisenä voi olla mikä tahansa muukin paita kuin toppi. Käytin tuota tyyliä koko imetysajan. Toimi. Mutta osasinkohan selittää riittävän selkeästi?

Ouppa kirjoitti...

Hei onnea uudelle ompeluhuoneelle! Laitathan kuvia sitten kun tavarat on suunnilleen paikoillaan. minäkin olen moisen luksuksen saamassa ja kovasti kiinnostaa miten muut ovat tilan toteuttaneet.

Minustakin toppi näyttää hyvälle. Ei muuta kun pitoon vaan. Ja voithan sä tehdä tohon toppiinkin jotain painokuvajuttuja, jos se piristäis. Mikä oli se sun teksti-nauhan-teko-systeemi, mikä ei toiminut?