perjantai 22. huhtikuuta 2011

Keventäen kohti kesää

Tilasin itseltäni jo useita viikkoja sitten Otsolle ohuemman ulkohaalarin, joka menisi keväällä ja syksyllä ja tietysti kesälläkin tarvittaessa. Vilpoisan haalarin, jossa on puuvillavuori. (Yritin muuten etsiä sellaista Huuto.netistäkin aika laihoin tuloksin. Eikö tällaisia haalareita kukaan muu käytä? Yhden ainoan löysin, mutta se oli liian leveän mallinen ja vaaleansininen.)

Niin, haalarin valmistuminen siis otti aikansa. Pääsiäiseksi kuitenkin luvattiin lämmintä ja meillä oli mummolareissu edessä, joten pistin itseeni vauhtia. Viime yönä valmistui puku ja tänään pääsi heti käyttöön.




Ulkopuolen ruutukangas on luullakseni puuvilla-polyesteriä, saatua kangasta. Vuorin leikkasin euron maksaneesta, puuvillaisesta kirpparipöytäliinasta, paitsi hupun vuorin, joka on bambujoustofroteeta. Olisin saattanut vuorittaa miehustankin bambulla, mutta sitä ei riittänyt niin isoihin kappaleisiin enkä halunnut alkaa tilkkuilemaan. Resoria ja vetoketjun tilasin ihan tätä varten, Myllymuksuilta ja Kangastukusta. Tällä kertaa kävi hyvä mäihä sikäli, että kaikki nuo tummanruskeat osaset ovat hyvin samaa sävyä keskenään, vaikka ovatkin ihan eri suunista tulleita.

Kaava on Suuri Käsityölehdestä 2/96, koko 80. Muuten hyvä malli mutta siinä oli ysärileveyttä ja selässä kuminauhakiristys, joita en halunnut mukaan kuvioihin. Kavensin siis kaavaa yläosasta useita senttejä, ja lisäsin saman verran senttejä hihan pituuteen jotta ne eivät lyhenisi. Ohjeessa oli lisäksi hupun reunassa kiristysnyöri, jota en halunnut. Laitoin pelkän resorin ja upotin sen päät vuorin ja vetoketjun väliin. Ripustuslenkinkin muistin ja vihreään nauhaan painettu pilvimerkki piti tietysti lisätä kun värikin natsasi.

Sopiva tuli ja tykkään!


7 kommenttia:

Meeri kirjoitti...

Ompa mukavan näköinen haalari.

Mirka kirjoitti...

Tosi hieno haalari! Ja on varmasti vaunu/ratasikäisellä just täydellinen :) Meillä oli kanssa käytössä kosteussuojattomat puvut niin kauan käytössä kun muksu ei pyöriny maassa. Reimalla oli ainakin semmosia ohkasempia pukuja. Mutta kyllä itsetehty on aina parempi!!

kewa kirjoitti...

Aivan upea haalari!

Ida kirjoitti...

Mahtava haalari! :)

SariH kirjoitti...

On kyllä nätti haalari :)

AnniP kirjoitti...

Hieno haalari! Mua onnisti ja löysin vastaavan kirpparilta. Jonkun itse tekemän, päällä samettia ja vuori puuvillaa. Ei taida valmisvaatteista löytyä vastaavaa.

Helmi kirjoitti...

Ihana haalari ja ihana Otso! (: