keskiviikko 19. tammikuuta 2011

Vintagepuseron kohtalo ja lankahankinta

Kiikutin joskus, varmaan jo pari vuotta sitten kierrätyksestä kotiin tällaisen vuosikertapuseron:


Nanson vaate ihanan paksua velouria ja kokomerkintänä 38. Ihan priimakuntoinen vaate ja arvelutti pistää sitä lihoiksi. Ei kuitenkaan tällaisenaan erityisemmin sykähdyttänyt joten säilöin tätä kauan ja hartaasti odottaen pätevää syytä tämän leikkelemiseen.

Nyt olen koonnut Otsolle juhlaan sopivaa asua ja enää puuttuivat housut. Näytti aika selvältä että sopivia en löydä mistään käytettynä joten itse tekemään sitten vain. Pikkupikkuriikin blogista sain idean prässihousuihin - vaikka onhan sellaisia muuallakin näkynyt mutta tuossa postauksessa ne oli yhdistetty slipariin ja vaikutelma oli juhlavampi. Sellaiset siis halusin. Piirsin Ottobresta 4/2008 Vilkas-housujen kaavat kokoa 74 ja totesin Nanson puseron miehustan riittävän materiaaliksi. Etukappaleen kaavan halkaisin pystysuunnassa ja lisäsin väliin sentin prässivaraa. Vyötärölle resori puseron helmaresorista ja lahkeista tuli vähän lyhyemmät kuin kaavassa muttei haittaa yhtään.

Puseron hihoja olin jo aiemmin katsellut sillä silmällä, että niistä saisi kätevästi kivat housut pienelle, ja nyt kun ne jäivät niin sopivasti yli, niin eikun housuja muotoilemaan. Hihat olivat sen verran pitkät että päädyin piirtämään Vilkas-housuista koon 80 kaavat ja käytin niitä housuosan leikkaamiseen. Lahkeiden muoto tuli sitten sellainen kuin hihat olivat, eli sain resorit ja sivusauman tereet valmiina. Vyötärölle riitti puseron pääntieresori juuri sopivasti, mutta sen sisään tarvii varmaankin vielä pujottaa kuminauhaa.

Kuvaaminen oli vaikeaa keinovalon ja salaman turvin, kun velour on niin tummaa, mutta tämmöisiä siis tuli:
Isommat housut päässevät käyttöön ehkä aikaisintaan syksyllä. Prässihousuista ajattelin ottaa käyttökuvaa sitten myöhemmin kunhan saan vielä juhlavan bodyn niiden ja sliparin kaveriksi. Puserosta jäi jäljelle pari pientä tilkkua ja loppupätkä helmaresorista. Resori kerkesi jo uusiokäyttöön:


Aava olisi halunnut nukkuakin tuo päässään, mutta koska viime yö jo osoitti ettei nauha tahdo pysyä kelkassa höyhensaarimatkan aikana, niin tänä iltana neiti tyytyi ripustamaan nauhan yölamppuun. :)

***

Tänään hain postista pikkupaketin ihanalla sisällöllä.


Voisi sitä ihminen parikymppiä turhempaankin käyttää. En malttaisi millään odottaa että pääsen kutomaan noista jotain - toisaalta taas haluan miettiä tarkkaan ja huolella millaiset teen. Toistaiseksi olen vain nuuhkinut noita vyyhtejä. <3

4 kommenttia:

*marjuska* kirjoitti...

Hienosti sai paita uusen elämän aikalailla viimeistä palaa myöten. :-)
Tosi hienot tuli molemmista housuista. Uusiokäyttöä parhaimmillaan!

Sanni kirjoitti...

Kivoja housuja! Miten teit nuo prässit? Haluaisin kokeilla vastaavia, mutta vähän epäilyttää osaanko tehdä siististi.

AnniP kirjoitti...

Komeet pökät ja hyvän kankaan sait niihin! Mitähän riihivilloista syntyy...?

Pilvi kirjoitti...

Prässejä varten taitoin lahkeet pystysuunnassa kahtia ja ompelin suoran ompeleen puolen sentin päähän taitteesta. Ei sen kummempaa. Yritin taittaa sen prässin juuri langansuuntamerkin suuntaisesti mutta jokin ei nyt ollut ihan suorassa koska prässeissä näkyy läheltä katsottuna miten velourin nukkajonot menevät vähän vinoon. No, pikkuharmi vain.