torstai 20. elokuuta 2009

Kierrätystunika ja kangasostos

Viime aikoina on teemana kaiketi olleet kaikenlaiset näkymättömät hommat, sillä vaikka joka päivä olen tehnyt käsitöitä, mitään ei näytä valmistuvan. Osittain ihan siksi, että vanha kaksoisneulani vääntyi, ja uutta odotellessa moni trikoo-ompelus on jäänyt puolivalmiiksi. Osittain olen sitten tehnyt ihan neuletöitä, joista tulosta tulee vasta *joskus* jos sittenkään ja loput on olleet sitten jotain korjausompeluksia, matonkuteen leikkaamista ja yleistä käsityöjuttujen siivoilua ja organisointia.

Eilen kuitenkin sain vihdoin uuden kaksoisneulan ja pääsin viimeistelemään yhden keskeneräisen trikoovaatteen.

SPR:n kirpparilla oli tässä hiljattain iso määrä kesävatteita 5 c/kpl, ja sieltä lähti mukaan mm. ihana isokukkainen trikoopaita, joka oli kooltaan itselleni liian pieni mutta tytöille liian suuri.
Halusin käyttää sen kangasta tunikassa, jonka ohje on uusimmassa (4/2009) Ottobren numerossa. Lisäkankaan lähteeksi valitsin venähtäneen raitapoolon, joka joskus aikaisemmin lähti mukaan Toppilan Kierrätyskeskuksesta.


Ja tällainen niistä sitten tuli:


















Miehustasta jouduin leikkaamaan kapeamman kuin mitä kaava oli, koska kukkapaidassa ei leveys riittänyt. Eli kovin paljon ei rypytystä tullut tuohon kaarrokkeen alle. Pituutta niinikään leikkasin sen mukaan mitä paidasta irtosi, mikä on puolestaan enemmän kuin kaavassa.

Ihan sopiva tuli Aavalle ja kasvunvaraakin hieman on.





Pääntiehen ja hihansuihin ompelin samat joustopitsit, mitkä olivat alunperin tuossa kukkapaidassa. Tehokasta uusiokäyttöä siis. :)















Kun nyt ei ole vielä muita valmiita töitä esiteltävänä, niin esitellään sitten vaikka viimeisintä ostostani. Tilasin Rosa Matildasta kokeeksi metrin pätkän Muru-luomupuuvillatrikoota iloisella kissakuosilla. Pitempään olen jo katsellut noita Muru-kuoseja netistä ja miettinyt mitä sellaisista voisin tehdä jos tilaisin. No, edelleenkään en ole varma mitä tästä tulee, mutta halusin nyt tilata tuota kissaa etten vaan jää ilman. Paketti tuli tosi nopsaan postilaatikkoon, ja tytöt halusivat heti "testata" kissoja. :)














































Jännää tuo Murun trikoo, kuvio on kuosiinkudottu. Tulee mieleen vanhanaikainen kalsarikangas. Tuosta tulisi ihania vauvanvaatteita *huoh* mutta miksei isommillekin jotain. Täytyy vielä pestä se ja katsoa miten käyttäytyy.

9 kommenttia:

joska kirjoitti...

Nätti tunika. Hyvä tietää, että kontissa välillä on edullistakin. Käyn siellä todella harvoin sillä minusta se on turhan kallis kirppariksi.

Pilvi kirjoitti...

Kyseessä oli Haukiputaan SPR-myymälä, eli mikähän se nyt on, Pointti?

Eija kirjoitti...

Ihanasti onnistunut kierrätystunika -ja aikamoisia löytöjä kyllä olet onnistunut tekemään!

Sanni kirjoitti...

Hieno kierrätystunika!

Annika kirjoitti...

Onpas kivannäköinen tunika :)

Nyyti kirjoitti...

Tosi kaunis tuo kukkatopin kangas ja tuossa tunikassa se näyttää vielä upeammalta! Ihana!

-S- kirjoitti...

Hieno tunika! Tämä on juuri semmoista luovuutta, mitä minulta harmikseni vähän puuttuu. En vaan osaa "nähdä", että mitä vanhasta vaatteesta saisi syntymään.

Pilvi kirjoitti...

Salla, uskon että sitä luovuutta voi kehittää. Muistan ajan jolloin tein kaiken vain ja ainoastaan ohjeen mukaan, ohjeen mukaisista materiaaleista. En pitänyt itseäni luovana enkä sitä edes kaivannut. Ja sitten kun aloin kokeilla näitä tuunausjuttuja ensimmäisiä kertoja, niin tulokset ei olleet kovin kaksisia. Ihminen on ihmeen oppivainen eläin.

pikkukiiski kirjoitti...

Tuo kierrätystunika on aivan ihana ♥