perjantai 2. lokakuuta 2009

Kuunvaihteen ompeluspläjäys

Sain eilen aikaiseksi putsata ompelukoneeni, kun se taas vaihteeksi oli alkanut pitää aikamoista pauketta ommellessa. (Tällä kertaa mulla oli oikein ohje puhdistamiseen; löysin sellaisen vanhasta Käsityökerholehdestä joka oli aika lailla samalta ajalta peräisin kuin koneenikin.) Ihmeellistä, että pöly voi saada sellaisen äänen koneessa aikaan, vaikka on ihan pehmoista ainetta... No, nyt kone taas kehrää kauniisti, ja siitä innostuneena olen eilen ja tänään hyörinyt kaikki joutohetket ompeluhuoneessa. Oman innoituksensa on antanut myös kirkasvalolamppu jonka "sain syntymäpäivälahjaksi" (tai siis itse hommasin ja mies maksoi) ja joka toimii nyt tehokkaana työvalona ompelupöydälläni. Valo onkin tarpeen, sillä sekä ompelukoneestani että saumuristani on palanut lamppu... Toiveissa on toki myös, että valon nauttiminen ehkäisee sitä väsymystä josta olen kärsinyt edellisinä talvikausina.
Löpinät sikseen ja asiaan. Ensin tässä postauksessa jokunen ompelus jotka olen aloittanut jo aiemmin ja jotka nyt tänään valmistuivat. Pari kokonaan uutta työtä tulossa sitten myöhemmin kunhan saan kunnon kuvia niistä.
Keväällä hamstrasin Kierrätyskeskuksesta muutamia pieniä epätoivoisen oloisia trikoovaatteita sillä mielin että teen niistä esikoiselle pikkupöksyjä. No, en niitä sitten käyttänytkään kun pöksyjä kertyi muutenkin mukavasti. Tällaisesta levahtaneesta paidasta


















teinkin sitten nukelle unipuvun:

Tämä oli tilaustyö; Aava sanoi joskus eräänä iltana että ko. keltatukkainen nukke tarvitsee unipuvun. Mielellänihän minä. Vasta leikatessani kappaleita huomasin, että paidassa oli jotain tussinjälkeä tms ja sen vuoksi jouduin keksimään toiseen lahkeeseen sydänaplikaation sitä peittämään. Hihoihin sain valmiit koristeelliset reunat alkuperäisistä hihansuista.



Kesällä tuskailin kun Aavan T-paitavalikoima oli väritykseltään jokseenkin suppea: punaista ja pinkkiä sekä liian vähän (jos yhtään) siistejä yksivärisiä paitoja. Lisäksi monet paidat olivat käymässä lyhyiksi. Silloin jo oli tarkoitus surauttaa pari uutta paitaa, mutta näin kauan kesti, ennen kuin sain valmiiksi edes sen koekappaleen, jolla halusin testata Ottobresta piirtämääni kaavaa. Tämä paita on tehty omasta vanhastani, joka oli vetäytynyt pesussa kieroksi ja lyhyeksi. Reunukset puolestaan yhdestä vanhasta levahtaneesta lastenpaidasta.


















Paita sopi kyllä päälle mutta hihat ovat aika naftit kun taas vartalo-osassa on ylimääräistä väljyyttä. Ihan kiva kuitenkin, sopii hyvin alupaidaksi näin talvikaudella niin pääsee heti käyttöön. Mutta kaavaa taidan vähän muokata.

(Aava sovitti paitaa toisen paidan päälle - en älynnyt tarkentaa sovituskehoitustani sillä että entisen paidan voisi riisua...)


















Tuli sitten ommeltua valmiiksi myös kesähattu, jonka aloitin alkukesällä ellen sitten jo keväällä. Tämä jäi silloin kesken kun Ottobren hattukaava tuli ja valloitti. Kangas on ihana (vanhaa miesten lyhythihakauluspaitaa), ja malli on sellainen että pysyy hyvin päässä, joten tästä tulee varmasti ensi kesänä suosikki pihatyöhattuni. Linnea toimi mallipäänä.



















Sitä kun päivän ompelee ja saa valmiiksi useamman jutun niin jää olo että jestas mulla on paljon blogattavaa! Ja sitten kuitenkin se kaikki näyttää niin vähältä kun sen saa ulos... No, seuraavassa postauksessa taas jotain vähän lisää kunhan saan niitä kuveja.

Ei kommentteja: