keskiviikko 12. tammikuuta 2011

Tuunausta ja kirppuiloa

Nämä mekot ovat viime vuodelta mutta muistin kuvata ne vasta nähtyäni Villapadassa tuunaamalla tehdyn mekon. Ansaitsevatkin kyllä tulla esitellyiksi, sillä olen iloinnut kovasti kummastakin tuunaustekeleestä.

Jo kesällä tein Aavalle Minni-mekon vanhasta kammottavan laatikkomaisesta collegepuserosta. Pusero löytyi Linnean vaatekaappia raivatessa ja totesimme yksimielisesti ettei sitä sellaisenaan tule pidettyä. Muistaakseni aioin ensin leikata siitä vaippoja, mutta Aava tykkäsi "Mikistä" eikä halunnut sitä leikattavan. Niinpä päätin tehdä siitä jotain Aavalle. Leikkasin jollain sopivalla paitakaavalla miehustasta kapeamman, A-linjaisen ja hihoista suikaloin helmaan frillakaitaletta. Lopuksi puolitin entisen helmaresorin ja ompelin sen kädenteille. Tuloksena yllättävän hauska liivihame, joka kesällä oli käytössä myös ilman paitaa.


Linnean mekkonen on kirpparilta löytynyt nuorisokokoinen toppi, jonka suurensuureen kaula-aukkoon pujotin vain framilonia resorin sisään ja kiristin paljonpaljon pienemmäksi. Tuli kiva, ja käyttöaikaa voisi kuvitella olevan niin kauan kuin vain kuosi jaksaa miellyttää.

***

En ole yleensä viitsinyt kirpparilöytöjäni kuvata ja esitellä, mutta tänään kävi niin mainio kirppusäkä, että siitä voi jo mainitakin. Suostuttelin tytöt kanssani lähikirppikselle, sillä olin edellisellä käynnillä nähnyt siellä vauvojen neulesliparin ja se oli jäänyt vähän mielen päälle kukkumaan. Ja sliparihan löytyi vieläkin, mutta löytyi muutakin, sillä kirppiksellä oli meneillään "Kassillinen vaatetta 2 e" -kampanja.

Lähiaikoina voi olla pikku kekkereitä tiedossa, ja nyt on Otsolle se kaipaamani slipari juhlavammaksi asusteeksi. Jonkun käsintekemä, puuvillainen. Löytyi myös toinen, isompi, tehdastekoinen palmikkoslipari ja otin sitten senkin tulevaisuuden varalle. Minusta nämä on pienelle ihan tarpeeksi hienoja juhlaan - inhoan sellaisia poikavauvojen "pukupukuja".


Kassiin sujahti myös kivankuosinen trikoopaita tuunattavaksi, Aavalle jouluinen velourmekko kun sitä niin kovasti hinkui sekä kaksi perusraitajuttua: vuosikkaan kokoiset trikoovuorattu fleecehuppari sekä unipuku. Näiden lisäksi taaperokokoinen, limenvihreä lyhythihabody, joka puuttuu kuvasta.


Todella suuresti ilahduin siitä että löysin Linnealle sopivan toppatakin. Entinen on jäänyt lyhyeksi ja uutta en ole saanut aikaiseksi ommella vaikka tarkoitus on ollut. On sitten menty joka paikkaan haalarissa vaan ei mennä enää. Takki on siisti ja paksu; huppu tosin puuttuu mutta tähän hintaan en kyllä nirsoile!




Ja niin kuin tässä ei jo olisi ollut ihan tyydyttävä saalis kahteen euroon - mutta löytyi vielä vaippojakin. Kerrankin oli kyseisellä kirppiksellä kestoja, niitä Muumi-merkkisiä. Ja sain kuin sainkin lukea ne vaatekassin sisältöön mukaan, joten mukaan lähti kolme L-kokoista sisävaippaa ja kuoret. Hyvä löytö sikäli että kaupassa ovat olleet kovin suolaisen hintaisia uutena, enkä ole siis aiemmin viitsinyt ostaa edes kokeeksi näitä. Ei muuten ole hirmu viimeisteltyä työn jälki näissä - heti tuli olo että itse osaan tehdä parempia. Ja aionkin itse asiassa näille vähän konettani näyttää; sisävaipoista täytyy vähän tarroja siirtää ja voisi kuminauhojakin vähän paremmin tikkailla... *niponipo*


Ja vaippojen tuunauksesta puheenollen täytyy vielä näyttää yksi juttu. Tilasin joulukuussa Kestovaippakaupasta yhdenkoon läppävaipan joka muuten olisi aivan mainio ellei sisäpuolen bambu olisi heti ekassa pesussa kutistunut huomattavasti. Vaipan siivekkeet rullautuivat reunoistaan sisäänpäin todella ärsyttävästi. En voinut antaa asian olla vaan ratkoin etu- ja takaosan reunat auki ja pitihän se läppäkin irrottaa. Leikkasin päällyskangasta pienemmäksi, mutta samalla kun nyt kerran vaippa oli telakalla niin päätin tehdä pari muutakin parannusta. Ompelin takavyötärölle kuminauhaa istuvuutta parantamaan ja lisäsin takasiivekkeisiin ja etuosaan näpsyä varten palat vohvelikangasta. Sitten saumuroin vaipan uudestaan umpeen ja kiinnitin läpän takaisin. Olisinkohan samassa ajassa tehnyt kokonaan uuden vaipan..? :D


5 kommenttia:

Emma kirjoitti...

Onnistuneita tuunauksia!

AnniP kirjoitti...

Meletön kirppisonni! Iloitsen puolestasi, kerrothan onko nuo muumivaipat hyviä?

Helmi kirjoitti...

Herrantyyteli sentään, mitä löytöjä! Missä sie oikein kävit?

Pilvi kirjoitti...

Kuorivaippa on tosi ohut ja joustava ja siinä on myös pesutarrat. Hyvän tuntuinen muuten mutta malliltaan sellainen että sopii minusta paremmin "bicini cut" mallisten sisävaippojen päälle. Tuo koko L ei meillä (poika 8 kg) tahdo oikein riittää runsaimpien röyhelövaippojen päälle, eli pientä mitoitusta on. Tosi hyvät ja korkeat vuotosuojat.

Sisävaipat on pehmoisia ja ohuita, mutta tarrat on aika kovat ja karkeat. L-koko olis meillä korkeuden puolesta hyvä mutta tarroja ei saa tarpeeksi kireälle - siksi aionkin niitä vähän siirtää. Uskon että sen jälkeen tulevat olemaan mieluisia vaippoja. Bambu on bambua ja meillä ei sitä muuten paljoa ole että sikäli nuo erottuvat edukseen.

Pilvi kirjoitti...

Ja Helmi, tuossa Siwan vieressä pikkukirpiksellä.