perjantai 21. elokuuta 2009

Näitä vaan taas ja lököhousut itselle

Tänään oli taas sellainen päivä, että aivottomat vaippaompelukset vetivät puoleensa. Valmistuikin sitten kaksi, molemmat tosin aiemmin aloitettuja. Ja molemmat ihan pienille sopivia, NB tai S.


















Kaikki materiaalit kierrätystä paitsi muumikangas on uutta, Huuto.netistä. Muumivaipan kankaat leikkasin jo Aavan vauva-aikaan, nyt leikkasin vain väliin yhden kerroksen lisää kun on "vaipantekomaku" sen verran noista ajoista muuttunut.
Itselle muistiin tarkemmat materiaalitiedot: kukkavaipassa päällä ja sisällä flanelli, kiinteänä imuna 1 krs hamppusekoitecollegea ja 1 krs tavallista puuvillacollegea, läpässä 3 krs: frotee, vohvelikangas ja puolipellava. Muumivaipassa kauttaaltaan kuosipuuvilla+joustofrotee+ohut college, kiinteänä imuna 2 krs pyyhefroteeta.


















Eilen sain valmiiksi kesän yli marinoituneet lököhousut itselle. Aloitettu siis jo keväimellä, nyt rykäisin valmiiksi kun kerran sen uuden kaksoisneulankin sain. Näissä ei mitään ihmeellistä, paitsi materiaali on aika hassu poikkiraitavelour, Huuto.netistä sekin joskus ammoin. Lahkeista tuli jostain syystä älyttömän pitkät, ja oli pakko laittaa taas kumpparit, vaikka olisin oikeastaan halunnut suorat. Yritin tytöillä kuvauttaa housuja vähän hopussa, mutta tällä kertaa tuloksena oli vain tärähtäneitä ja muuten vajaita otoksia, joten saatte tyytyä sängynpäälyskuvaan. Polvissa on painaumat, kun nämä ehti jonkin aikaa olla jalassa ennen kuvailua.


















Ja siis tämmöttistä poikkiraitaa:


















Olis voinu tulla hienommat housut pystyraitaisina, vaan kangas ei kauheasti jousta raitojen poikkisuuntaan eikä sitä niin päin olis riittänytkään, muistelen.

1 kommentti:

Kate kirjoitti...

Hieno kangas noissa housuissa.
Ja aivan ihana tunika ed. postauksessa. Minäkin olen ihaillut noita Muru-kankaita mutten vielä(kään) ole raaskinut ostaa :)