perjantai 8. huhtikuuta 2011

Käteen ja suuhun

Kevät yllätti taas, yhtäkkiä ollaan vailla ohuempia pipoja, hanskoja, takkeja... Varsinkin hanskoja. Omaan käteen alkoivat lapaset tuntua liian talvenpörröisiltä, mutta sormikkaita ei sitten löytynytkään muuta kuin kahdet rikkinäiset ja yksi paripuoli. Onneksi pää pelaa, edes joskus: muistin nähneeni jossain vuoden 2000 Suuri Käsityölehdessä fleecehanskojen kaavat. Tarkempi katselmus osoitti lehden olevan numero 12 ja eikun kaavoja piirtämään. Kankaaksi löytyi entistä fleecepuseroa, joka ei ohuudestaan huolimatta kelvannut vaippojen kuivaliinaksi, koska ei läpäisekään vettä.

Pieniä kaavanosia sai kivasti leikeltyä ihan tilkuistakin, mutta lukuisten mutkaisten saumojen ompeleminen oli vähän itaraa. Hammasta purren siitä kuitenkin suoriuduin, ja tänään sain koekäyttää uusia hanskojani. Ei malli ihan täydellisesti istu mutta menettelee. Yksinäni sain kuvattua vain toisen käden, mutta voin kertoa että toinen näyttää sen peilikuvalta ;)


Jos joskus masokismin puuska iskee, voin ehkä tehdä näitä lisää jemmaan, hukkautumisvaraksi. Ja täytyy ehkä lisätä myös uudet neulesormikkaat to do -listalle, sillä kyllähän neulotut mukavammat ja kauniimmat olisi kädessä.

Tänään huvitti käyttää "iltaloma" poikkeuksellisesti leipomishommiin. Tein Mäkituvan Annan myslikeksejä jo toistamiseen tällä viikolla; ensimmäiset vähän kärähtivät mutta katosivat silti kuin hohtimet kaivoon. Toinen satsi onkin sitten kaksinkertainen ja vähemmän aikaa paistettu.


Myslinä omatekoinen sekoitus kaura- ja spelttihiutaleita, manteleita, rusinoita, cashew- ja saksanpähkinöitä, pakastekuivattua hedelmäsekoitusta sekä auringonkukansiemeniä. Sokerina inkkari ja jauhoina speltti. Kelmeiltä näyttävät keinovalossa mutta todistan: hyviä ovat!

Tein myös pullaa vähän uusin kujein.

Kauratoskapullat (13 kpl)

2 1/2 dl maitoa
1/2 dl inkkarisokeria
1/2 tl suolaa
2 tl kardemummaa
1 muna
1 pss kuivahiivaa
2 dl spelttimannaryynejä
n. 5 dl hiivaleipäjauhoja
50 g voita

voiteluun munaa

Päälle:
75 g voita
1/2 dl inkkarisokeria
2 dl kaurahiutaleita


Hyviä nämäkin, vaikka toska alkoi vähän turhan aikaisin minusta ruskettua. Jos teen toiste niin muistiin että lämmöksi voisi 200 riittää.

1 kommentti:

Anna kirjoitti...

Kiva, että maistuvat!
Mä tajusin just minkä takia en käytä sormikkaita ollenkaan: en jaksa tehdä niitä :)