maanantai 14. maaliskuuta 2011

Sukset pussiin

Onpa ehtinyt kulua aikaa edellisestä merkinnästä. Kuopus on kovin kuormittava juuri nyt, ja muutenkin päivät vilahtavat kaikenlaisissa äidinhommissa. Ommellut olen kuitenkin aina välillä, ja neulonut, mutta tuloksia ei ole ihan vielä esiteltäväksi asti. Näytetään nyt odotellessa tämä sunnuntain pika-tarve-tekele.

Esikoisen eskarissa on nyt hiihtoviikko, ja tosiaan sunnuntaina muistin, ettei meillä ole mitään värkkejä millä kiinnittää hiihtimet nipuksi kuljetusta varten. Kaipa ne olis voinut vaikka teipata, mutta mielessä oli aiemmin jo vähän vilkkunut suksipussin ompeleminen, joten ajattelin ihan vain vilkaista, millaisia enstexinpaloja mulla on jemmassa.

Jemmassa olisi ollut iloisemmankin värisiä paloja, mutta pidin mielessä sen mainitsemani kuopuksen kuormittavuuden ja päätin että parasta on valita mahdollisimman isot palat jotta ei mene ihan tilkkutöiksi. Syntyi siis tällainen synkkä/epälapsellinen/epätyttömäinen pussukka.


Musta enstex on saatua, harmaankirjava on aikoinaan keskeneräiseksi jääneestä takista. Vetoketju on peräisin omasta vanhasta äitiyspakkausmakuupussista, eikä väri ihan täsmää mutta pituus oli sopiva.

Kantokahva kantamista varten, sekä aiheeseen sopiva muumimerkki,


joka oikeastaan on siinä peittämässä sisäpuolelle ompelemani nimilapun ommelta.



Pussilla on vähän reilusti mittaa, jotta siihen mahtuu vielä vaikka seuraavatkin sukset.


Ei muuten niin kovin hemaiseva ompelus, mutta on aina hauskaa kun saa tehtyä jotain tarpeeseen ja vieläpä sellaisista materiaaleista mille ei niin muuta käyttöä ole ollut. Sopii vain toivoa, ettei pussi ole tytön mielestä liian nolo. Ainakin tuohon on helppo sukset sujauttaa, osaa lapsikin.

4 kommenttia:

AnniP kirjoitti...

Henoa! Meillä niputettiin jo kerran tarranauhalla kun kumipidikkeet olivat tilapäisessä hukkapiilossa. Pussi on varmaan paras ratkaisu!

Kate kirjoitti...

No onpas tosi kiva ja kätevä. Juuri tuollaista meilläkin tarvittaisiin mutta ei taida taidot riittää :)

Eija kirjoitti...

Vau, noita kuvia täytyy esitellä juniorille ennen ensi talven suksien kanniskelun alkua! Ja tuo makuupussin vetoketjun käyttö oli hyvä idea.

ReEtTa kirjoitti...

näin kerran yhdellä koulutytöllä suksipussin joka oli tehty vanhojen farkkujan lahkeista..se oli kans hieno ja nerokas keksintö.